RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Haziran 2011, Cuma 09:30:40 tarihnde eklendi. 1628 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Sosyo-Ekonomi Kalkınma Planı Toplantısı

ABHAZYA'NIN 2010 - 2012 SOSYAL-EKONOMİK KALKINMA PLANI TOPLANTISI DÜZENLENDİ.
Abhazya Sosyo-Ekonomi Kalkınma Planı Toplantısı 24/06/2011. Abhazya Cumhuriyeti'nin Başşehri Suhum'da 23 Haziran Perşembe günü, "Abhazya ve Rusya Federasyonu arasında oluşturulan çalışma gurubu toplantısında "2010 - 2010 Abhazya Cumhuriyeti Sosyo - Ekonomik Kalkınma Planı" değerlendirildi.


Toplnatıya katılan Rusya Federasyonu heyetine RF Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı Sergey Vereshchagin başkanlık ediyor. Heyet içerisinde Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve sağlık Bakanlığı2nden yetkililer bulunuyor.


Abhazya Cumhuriyeti tarafında ise Devlet Başkan Vekili Aleksandr Ankvab, Başbakan Sergey Şamba, Parlamento Başkanı Nugzar Aşuba, Başbakan Yardımcısı ve Finans Bakanı Beslan Kubrava, Ekonomi Bakanı Christine Ozgan, Sağlık Bakanı Zurab Marşan, Eğitim Bakanı İndira Vardaniya, Tarim Bakanı Yuri Akaba, Kültür Bakanı Nugzar Logua, Devlet Spor ve Gençlik Komitesi Başkanı Rafael Ampar, Suhum Belediye Başkanı Alhas Labakhua, Devlet İnşaat Sektörü Başkanı Anatoliy Bigvava, "Abhaz Otoyolları" Devlet Komitesi Başkanı Leonid Logua, "Karadeniz Enerji" Genel Müdürü Rezo Zantariya, "Abhaz İnşaat" Şirketi Genel Müdürü Ruslan Tvanba, Devlet İnşaat ve Mimarlık Komitesi Başkanı Marina Arşba bulundu.


Rus heyeti, plan içerisinde yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir biçimde bilgilendirildi. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Vekili Aleksandr Ankvab toplantı açılış konuşmasında "Bu tür toplantılar güzel bir gelenek haline gelmiştir, karşılıklı olarak paln üzerinde yapılan çalışmaların ayrıntılı bir biçimde incelenmesi için iyi bir fırsat oluşturuyor" dedi


Rusya Federasyonu Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı Sergey Vereshchagin, yaptığı konuşmada, Abhazya Devlet Başkan Vekili Aleksandr Ankvab'a ve katılımcılara, planlı bir biçimde yapılan toplantıda, Rusya'nın finansal desteği ile onarılan tesislerin yaşama geçirilmesinden dolayı teşekkür ederek "2011 yılının ilk yarısında plan dahilinde yapılan çalışmalar sırasında oluşan sorunların çözümü ve gelecekteki çalışmaların düzenlenmesi ile ilgil olarak yapacağımız çalışmalardan verimli sonuçlar alacağımıza inanıyorum" dedi.


Toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdü.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.