RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Haziran 2011, Perşembe 09:01:05 tarihnde eklendi. 1186 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Karasuları'na ABD Tehdidi.

RUS DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, "ABD, ABHAZYA'YA KARŞI ASKERİ TEHDİT'DE BULUNUYOR"
Abhazya Karasuları'na ABD Tehdidi.
23/06/2011. Karadeniz'de bulunan ABD Savaş Gemisi "USS Monterey" Savaş Gemisi Moskova ve Washington arasında kriz yarattı. ABD Savaş gemisi iki gün önce iki ülke arasında yapılacak olan ortak askeri tatbikat için Gürcistan'ın Batum şehrine geldi. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, ABD Savaş Gemisinin  Abhazya sahillerine uzak olmayan bir bölgede bulunması  Gürcistan Yönetimine eşit olmayan bir sinyal olarak hizmet edebileceği vurgulamasında bulundu.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından, ABD Savaş gemilerinin Gürcistan sahillerinde ve komşu Abhazya sahillerinde ilk kez ortaya çıkmıyor. 9 Haziran'da Roket Atar füze sistemine sahip olan "Anzio" Savaş Gemisi bölgede bulunuyordu hatırlatmasında bulunuldu. 


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından "İki yıl önce Güney Kafkasya'da yaşanan savaştan sekiz gün sonra ABD Yönetimi, Gürcistan'a "insani yardım" adı altında Destroyer "McFaul" dahil olmak üzere birçok savaş gemisi gönderdi. Rusya Federasyonu Dışişleri olarak bizler, bu tür manevraların Rus -Amerikan ilişkilerinin varolan karakterine uygun olmadığına inanıyoruz. Bizler Washington yönetiminden Karadeniz bölgesinde bulunan tüm ülkelerin meşru çıkarlarına saygı ve Güney Kafkasy bölgesinde ki güvenlik sorunları karşısında daha yapıcı bir yaklaşım bekliyoruz" açıklamasında bulunuldu.


Karadeniz Bölgesinde, yine 2011 yılı içerisnde Ukrayna'da yapılan askeri tatbikata katılan ABD Savaş Gemisi "Sea Breeze"ın bölgede gerginliğin yükselmesine neden olmuştu. Moskova o dönemde de ABD Savaş Gemilerinin Karadeniz Bölgesinde bulunmasından dolayı tepki göstermişti.


USS "Monterey" Savaş Gemisi, Karadeniz'de bulunduğu süre boyunca Rusya Federasyonu Donanmasına ait olan ve Savaş Gemilerine karşı Yüksek Savunma Gücü olan (BPK) "Kerç" Savaş Gemisi tarafından kontrol ediliyor.  


Kaynak: http://www.vz.ru/politics/2011/6/22/501458.html#
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.