RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 12:02:31 tarihnde eklendi. 1251 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Oteli satıldı

ABHAZYA PARLAMENTOSU ÇOĞUNLUK KARARI İLE "ABHAZYA OTELİ"NİN 60 MİLYON RUBLEYE SATIŞINI ONAYLADI..!
Abhazya Oteli satıldı 25/12/2007 Tarihli Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, milletvekillerinin çoğunluğunun kararı ile "Muhacir Parkı" bölgesinde bulunan eski otel "Abhazya"nın 60 Milyon Ruble'ye satılmasına onay verdi.

Eski Otel "Abhazya"nın mülk olarak satışı ile ilgil kanun tasarısı Abhazya Devlet Başkanlığı parlamento Temsilcisi Aleksandr ADLEYBA tarafından parlamentoya sunuldu.

Eski "Abhazya Oteli" 1936 yılında inşa edilmişti. Turistik kartpostallarda her zaman Suhum şehrinin silüeti olarak yer alıyordu ve şehircilik mimarisinin en dikkate değer tarihi eserlerinden birisi olarak gösteriliyordu.

Abhazya Parlamentosuna sunulan kanun tasarısında "Abhazya Oteli" 1986 yılında yaşanan yangından sonra onarım çalışmalarına başlandı ancak 1989 yılında çalışmalara ara verildi. Günümüz koşullarında "Abhazya Oteli" kompleksinin yeniden kullanılması için güçlü bir sermaye gerekiyor, bu tür yatırımların gerçekleşmesi için devlete ait olan "gayrı menkullerin" özelleştirilmesi gerekir" deniyor.

Abhazya Parlamentosunda, "Abhazya Oteli"nin satışı ile ilgili olarak yapılan oturumda parlamenterler arasında sert tartışmalar yşandı. Farklı düşünceler ortaya çıktı. Toplantıya katılan parlamenterlerin önemli bir bölümü binanın yıkımı ve satışı ile ilgili olarak konuşmalar yaptılar.

Abhazya Parlamentosu Devlet Mülklerinin Yönetimi ve Özelleştirilmesi Komite Başkanı Konstantin KATSİYA "eski "Abhazya Oteli" Binası 10 yıldır satılmak isteniyordu. Ancak otel özelleştirildikten ve satışa çıkarıldıktan sonra günümüze kadar alıcı olarak kimse ortaya çıkmamıştı. Birici olarak yıkık binayı almak isteyen şirket "KONTİ" Başkanı Timur TUMİRBULATOV'a satışı gerçekleştirildi" dedi.

Abhazya Parlamentosu Milletvekilleri Aleksandr ÇENGELİYA; Adgur HARAZİYA ve Vitali SMIR, otel için verilen 60 Milyon Ruble'nin en düşük fiyat olduğunu belirttiler. Satışa muhalefet eden milletvekillerine göre; "Abhazya Oteli"nin satış fiyatı ve işlemleri "keyfi olarak" belirlenmiştir. Özelleştirme konuları üzerinde ciddi olarak çalışmalar yapılması gerekir" dediler.

Abhazya Parlamentosu Milletvekili Valeri KVARÇİYA; "Yapılan özelleştirme çalışmaları, ülke güvenliğini tehdit ediyor" dedi.

Abhazya Parlamentosu Milletvekillerinden Daur ARŞBA; Rita LOGUA; Valeri KUARÇİYA; Sergey MATOSYAN; Adgur HARZALİYA; Vitali SMIR ve Valery BGANBA aşağıdaki deklerasyonu imzaladılar ve yayınladılar.

"BİZLER; VATAN TOPRAKLARININ KEYFİ OLARAK SATILMASINA KARŞIYIZ VE YAPILAN ÖZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ KONULARA ORTAK OLMAK İSTEMİYORUZ."

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.