RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Haziran 2011, Pazar 09:43:58 tarihnde eklendi. 873 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'nın Bağımsızlığını Tanıma Çağrısı

MAMUKA ARESHİDZE "ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞI TANINSIN" ÇAĞRISINDA BULUNDU.
Abhazya'nın Bağımsızlığını Tanıma Çağrısı
19/06/2011.  Gürcistan'ın dondurulmuş olan toprak bütünlüğü sorununu ıkmazdan kurtarılması çalışmaları. Politakıcalr ve uzmanlar bu sorunu çözmek için çalışıyorlar. Konu hakkında her türlü farklı çözüm önerileri sunuluyor.


Belki de en skandal öneri Kafkasya uzmanı ve Gürcü -Abhaz Sorunu Görüşmelerinde uzman olarak bulunan Mamuka Areshidze tarafından "Abhazya'nın bağımsızlığı tanınsın" diyerek geldi.


Mamuka Areshidze "Eğer bugün benim için koşul olsa idi Abhazya'nın bağımsızlığını veriridim. Benim düşünceme göre, 'Abhazları Kurtarmak' bir demografik felaket, onları Ruslarınişgal altından kurtarmak için bu tanınmanın yapılması gereklidir. Abhazya'nın bağımsızlığının tanınması görüşmeleri başlatılmalıdır, ancak görüşmelerin başlatılması için, mültecilerin geriye dönüşü, Rus Askeri Kuvvetlerinin çekilmesi gibi bazı koşullar öne sürülmelidir" dedi. 


Mamuka Areshidze'nin bu önerisi büyük bir heyecan yarattı. Areshidze bu açıklaması ile ilgiil olarak bugün bir açıklama daha yaptı "Toplumun bu öneriye öfke göstermesi bir gerçektir, ancak bugünkü bakış açısı ile Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlayabilmesi için herhangi bir bakış açısı bulunmuyor, eğer Rusya geçtiğimiz yüzyılda ki 80'li yıllarda olduğu gibi bir ekonomik çöküş içerisine girmez ise, o tarihhlerde batının bütün önerilerini yerine getirmeye hazırdı" dedi.


Mamuka Areshidze "Abhazya'nın Bağımsızlığının Tanınması" önerisini bir kez daha yinelerken bu açılımın gerçekleşebilmesi, Abhazya'nın Bağımsızlığının tanınması görüşmelerinin başlatılabilmesi, Rusya olmadan ve tanınmanın sağlanması için sunulacak önerilerde çıtanın oldukça yüksek seviyede tutulması gerektiğini vurguladı.


Kaynak: http://abkhazeti.info/abkhazia/2011/1308372110.php


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.