RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Haziran 2011, Cumartesi 10:05:22 tarihnde eklendi. 1075 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Provokasyonu

GÜRCİSTAN'IN, ABHAZYA'DA DÜZENLENECEK OLAN DÜNYA DOMİNO ŞAMPİYONASINI ENGELLEME ÇABASI BAŞARILI OLAMADI.
Gürcistan Provokasyonu 18/06/2011. Apsnyprss Haber ajansı tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Domino Federasyonu Başkanı Arthur Gabunia 17 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında "Gürcistan Hükümeti, diplomatik temsilcilikleri aracılığı ile ülkelerin domino federasyonlarına baskı yapmaya çalışarak Abhazya'da düzenlenecek olan dünya domino şampiyonasını bozmaya çalıştı" açıklamasında bulundu.

 

Arthur Gabuniya "Gürcistan, bu ülkelere baskı yaparken 'kendi topraklarında' böyle bir organizasyonun yasaklanmış olmasını ve topraklarının 'işgal altında' bulunduğu için insanların hayati tehlikelerinin olduğunu savunarak engellemeye çalıştı. Üzülerek belirtmek isterim ki bu girişimlerin altında bugünkü Gürcistan Devleti Yönetiminin Abhazya üzerinde uygulamaya çalıştığı resmi politika bulunuyor. Gürcü Yönetiminin bu uygunsuz davranışı ve baskı girişimi, ne uluslararası domino federasyonu ne de ülkelerin ulusal federasyonları üzerinde başarılı olmuştur" dedi.

 

7 Haziran'da 20 den fazla üyenin katılımı ile düzenlenen uluslararası Domino Federasyonu Meclisi'nde, Arthur Gabuniya, tanıtım filmi eşliğinde  Abhazya'da düzenlenecek domino şampiyonası hazırlık çalışmalarını anlattı. Arthur Gabuniya, ülkelerinin bağımsızlığını kazanmasını ve Abhaz halkının coşkusunu anlatırken çevirmenlik yapan bayanın duygulanarak ağladığını da belirtti.

 

Arthur Gabuniya'nın tanıtım konuşması sonrasında söz alan Uluslararası Dünya Domino Federasyonu Başkanı ve diğer ülkelerin domino federasyonları başkanlarının konuşmaları sonrasında Abhazya2da düzenlenecek olan dünya domino şampiyonası için yeniden oylama yapıldı ve meclis oy birliği ile şampiyonanın Abhazya'da yapılması için karar aldı.

 

Arthur Gabuniya, oylama sonrasında yaptığı konuşmada, Uluslararası Dünya Domino Federasyonu Başkanı Lucas Guittard ve diğer ülkelerin ulusal domino federasyonu başkanlarına Abhazya'ya karşı vermiş oldukları destek için teşekkür etti. Bu arada 29 Mayıs'ta yaşamını yitiren Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş anısına bir dakikalık saygı duruşuında bulunuldu.

 

Arthur Gabuniya "Costa Rica'da düzenlenen Dünya Domino Şampiyonası sırasında birçok ülkenin temsilcileri ve oyuncuları Abhazya'ya karşı duymuş oldukları sevgi ve saygıyı belirttiler" ded,

 

Kaynak: www.apsnypress.info       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.