RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Haziran 2011, Cumartesi 09:06:56 tarihnde eklendi. 818 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Diplomatik Karar

VANUATU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMA KARARINI DOĞRULADI
Diplomatik Karar 18/06/2011.  Vanuatu hükümeti İnternet Sitesi'nde yayaınlanan bildirgede Vanuatu Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Alfred Carlo, ülke yönetiminin Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıama kararının alındığını doğruladı.

Dışişleri Bakanı Alfred Carlo "Gezegenimiz üzerinde sömürgeciliğin kaldırılması"  ilkesine bağlı olarak Abhazya'nın bağımsızlığı tanınmıştır. Abhazya ile diplomatik ilişkilerin kurulmasını Gürcistan'a karşı düşmanca bir eylem olarak kabul edilmemelidir. Vanuatu Cumhuriyeti Gürcistan ile diplomatik ilişkiler kurmayı umut ediyor" dedi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 17 Haziran'da yapılan açıklamaya göre Vanuatu Hükümeti tarafından yapılan bazı açıklamalara bağlı olarak Abhazya'nın bağımsızlığını tanınması kararını iptal ettiği belirtildi. Vanuatu Dışişleri Bakanı tarafından yapılan bu açıklama ile Vanuatu Cumhuriyeti'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma kararının yürürlükte kaldığı netleşmiş olamaktadır.

Vanuatu Cumhuriyeti, almış olduğu bu kararla Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan beşinci ülke oldu. Daha önce Rusya federasyonu, Nikaragua, Venezuela ve Nauru Cumhuriyetl Abhazya'nın bağımsızlığını tanımıştı.       


Kaynak: http://www.kasparov.ru/material.php?id=4DFB9591A96D6


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.