RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Haziran 2011, Perşembe 16:41:07 tarihnde eklendi. 922 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM Cenevre Görüşmeleri

ABHAZ - GÜRCÜ SORUNU'NDA, ABHAZYA'DA ÇÖZÜMLENMEMİŞ İNSAN HAKLARININ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA SON DURUM GÖRÜŞMELERİ.
BM Cenevre Görüşmeleri
16/06/2011. BM'in Cenevre'de 06 - 10 Haziran 2011 Tarihleri arasında yapılan XVII Oturumunda içerisinde Gürcistan'ın da bulunduğu çeşitli ülkelride yaşanan İnsan Hakları Durumu hakkında hazırlanan raporun görüşüldüğü oturum düzenlendi .


BM duvarları içerisnde yapıaln toplantıya Abhazya ve Güney Osetya'da bulunan sivil toplum temsilcileri de görüşlerini belirtme olanağı elde ettiler. Abhazya ve Gney Osetya Teemsilcilerinin bu ziyareti Rusya Fderasyonu Dışişleri Bakanlığı ile uluslararası sivil toplum kuruluşu olan "Barış Fonu" tarafından desteklenerek sağlanmıştır. 


BM Oturummuna katılan Abhazya'daki sivil toplum kuruluşu üyeleri basın toplantısı düzenlediler, İnsani Programlar Merkezi çalışanları Diana Kerselyan, Asida Şakrıl ve Said Gezerdava basın toplantısında Grücü - Abhaz sorununda Abhazya'da ki insanların güvenliği de görüşüldü. Bölgede barışın sağlanabilmesi için Abhazya - Gürcistan arasında karşılıklı olarak güç kullanılmama anlaşmasının imzalanması gerekmektedir. uluslararası toplumun Abhazya'nın Gal Bölgesi2ne geri dönen Gürcü mültecilerin varlığını reddetmesi de Abhazya'da insan güvenliğinin sağlanmasına olumsuz etki yapmaktadır" açıklamasında bulundular.


Abhazya Cumhuriyeti STK Temsilcileri "Taraflar arasında ki konuların gerçek değerlerinin doğrulanması için uluslararası toplum tarafından uluslararası bir komisyon oluşturulmalıdır" dediler. Katılımcılar ayrıca, Avrupa'nın "siyasi tanıma olmadan ilişki kurulması" stratejisinin uygulanmasının önemine işaret ettiler.


Katlımcılar, yakın bir gelecekte Avrupa ülkeleri tarafından Abhazya'nın siyasal bağımsızlığının yüksek oranda tanınmasını beklemek pek gerçekçi olmadığıının farkında olduklarını belirterek avrupa tarafından önerilen bu stratejinin oldukça önemli olduğunu belirttiler. Abhazya'lı katılımcılar, bu stratejinin yaşama geçmesinin, Abhazya'lı temsilciiler ile çeşitli uluslararası kurumlar arasında ki temasların kurullmasına, demokratik değerlerin, demokratik kurumların gelişimi ve insan haklarına saygının uluslaarası değerlere ulaşmasını güçlendireceğini belirttiler.


Kaynak: www.apsnypress.info                             
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.