RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 11:19:51 tarihnde eklendi. 668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Dışişleri Bakan Yrd.; Gürcistan

RUSYA FEDERASYONU DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ALEKSANDR YAKOVENKO "TİFLİS YÖNETİMİ; BM GÜVENLİK KONSEYİNİN ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ OLARAK ALMIŞ OLDUĞU KARARLARA UYMAK ZORUNDADIR" DEDİ.
Rusya Dışişleri Bakan Yrd.; Gürcistan 25/12/2007 Tarihinde Rusya Federasyonu Dışişleir Bakan Yardımcısı Aleksandr YAKOVENKO, ITAR-TASS Haber ajansına vermiş olduğu demeçte "Tiflis Yönetimi, BM Güvenlik Konseyinin Abhazya-Gürcistan Sorununun çözümü ile ilgili olarak almış olduğu kararlara uymak zorundadır" dedi.

Aleksandr YAKOVENKO "Bm Güvenlik Konseyinin Abhazya-Gürcistan Sorunun çözümü ile ilgili olarak almış olduğu uyulması gereken kararları vardır. Bu kararlara saygı duymak ve anlayış göstermek gerekir. Abhazya-Gürcistan sorunu görüşmelerinde gidişat "barış içerisinde çözüme" doğru gitmiyor, aksine bölgedeki "askeri faaliyetler" yüzünden, ileriye doğru atılması gereken adımlar engelleniyor" dedi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr YAKOVENKO "Tiflis Yönetimi, Abhazya-Gürcistan Sorununun çözümünde "güç kullanılmaması" ile ilgili olarak alınan kararları imzalamayı reddediyor. BM Genel Sekreterinin almış olduğu önerilerin kabul edilmesi gerekir" dedi.

Aleksandr YAKOVENKO; 05 Ocak 2008 Tarihinde Gürcistan'da yapılacak olan "Devlet Başkanlığı Seçimleri" ile ilgili olarak sorulan soruya vermiş olduğu yanıtta "Gürcistan'da yapılacak olan Devlet Başkanlığı Seçimleri, Gürcistan'ın iç sorunudur. Benim bu knuda yorum yapmam doğru değildir" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.