RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Haziran 2011, Çarşamba 14:55:04 tarihnde eklendi. 3429 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlk Yazı

ABHAZYAM.COM HABER SİTESİNİN YENİ BÜNYESİNE KAVUŞMASINDA MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN ABHAZ DİASPORASI’NIN DEĞERLİ İNSANLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ.
İlk Yazı

Fatih Atan (A'tanba)

 

ABHAZYAM.COM HABER SİTESİNİN YENİ BÜNYESİNE KAVUŞMASINDA MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN ABHAZ DİASPORASI’NIN DEĞERLİ İNSANLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ.  

 

08/06/2011. Değerli Abhazyam.com izleyicileri, Abhazyam.com İnternet - haber Sitesi 4. yılını doldurdu. 12 Mayıs 2007 tarihinden bu yana geçen dönemimiz, tam anlamı ile amatör bir yapı içerisinde çalıştı. Bugün itibarı ile yarı-profesyonel dönemimiz başlıyor. Abhazyam.com (Abhazya'ya Destek Portalı) artık içerisinde fotoğraf, video, haber, makale çeşitliliği ile ve en önemlisi izleyicilerin yorumları ile katkıda bulunacağı yeni yüzü ile sizlerin karşısına çıkıyor.

 

Abhazyam.com içerisinde Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası ile ilgili haberleri dünya, politika,  Abhazya, kültür-sanat, spor vb. bölümlerde görebilecek ve konu hakkında ki kendi yorumlarınızı özgür bir biçimde yazabileceksiniz. Makale yazarlarımızın yazıları hakkındaki görüşlerinizi belirtebilecek ve eleştirilerinizi saygı temeli içerisinde söyleyebileceksiniz. Abhazyam.com yeni yüzü ile sizleri karşılamaya hazır.

 

Abhaz Diasporası'nın değerli insanlarından oluşan yazar kadromuz, Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası ile ilgili konular hakkında sizleri bilgilendirecek ve yaşanan gelişmeler hakkında ki yazıları ile sizlerin duyarlı olmanızı sağlayacak. Sizlerde Yazarlarımızın yazılarına yorum ve eleştirileriniz ile katkıda bulunacaksınız.

 

Fotoğraflar bölümü: Abhazya Cumhuriyeti, Abhaz Diasporası, eski -yakın tarih dönemine ait fotoğraflar ile karşınızda olacak. Sürekli olarak yenilenerek sizlere daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Özellikle 2008 Ağustos Güney Osetya Savaşı ile ilgili fotoğraflar sizlerin ilgisini çekecektir.

 

Video Bölümü: Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası'nda geçmişte ve günümüzde yaşanan tarihsel olayların video görüntüleri ile karşı karşıya geleceksiniz. Özellikle 1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı'nın dünya ve Türkiye basın - yayın organlarında ki görüntülerin sizlerin dikkatini çekeceğine inanıyoruz. !993 yılında savaş sürerken Abhazya'dan gelen heyetlerin Abhaz Diasporası ile yapmış olduğu toplantıları izlerken geçmiş dönem ile bugün arasında kıyaslama yapma şansını elde edeceksiniz.

 

Linkler bölümünde Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası'nın bütün kurumlarının sitelerine anında girebileceksiniz.

 

Evet, Abhazyam.com'un değerli izleyicileri, Abhazyam.com sizlerin ilginiz ve maddi - manevi desteğiniz ile bugün yeni yayın dönemine girmiştir.

 

26 Mayıs 2007 Tarihinde yazmış olduğumuz "Neden Abhazyam.com"da belirtmiş olduğumuz bazı konuları sizlerle yeniden paylaşmak istiyoruz. 

 

"Bizim amacımız insan belleğini zorlayacak ve onları tartışmaya açacak ortamları yakalamak ve yaratmaktır.

Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan politik olaylar sırasında Abhazya’nın da hatırlatılmasını sağlayacak ortamların yaratılmasına yardımcı olmaktır.

Abhazya’nın Bağımsızlık için vermiş olduğu mücadeleye zarar vermemeye çalışarak ancak bu mücadele içerisinde de yapılacak olan yanlışların ve eksikliklerinde hatırlatılmasına çalışılarak bağımsız bir politika izlemektir.

Sitemizde çıkacak olan geçmişe ait, günümüze ve geleceğe ait yazılacak olan makalelerimize bilimsel içerikte gelecek olan eleştirilere de yine bilimsel veriler ışığında yanıt vermektir.

Bu Site bilime ve diyalektiğe inananların, yaptığı yanlışların özeleştirisini yapabilenlerin sitesi olmaya aday bir sitedir.

Her türlü bilimsel eleştiriye açık bir sitedir.

Abhazya’nın Tüm Dünya’ca Bağımsız Demokratik Bir Cumhuriyet olarak tanınacağı güne ve o günden sonrasına da katkımızın olacağına inanarak ilk yazımızı sonlandırıyoruz. Dünya’daki ve Türkiye de ki politik olayların Abhazya açısından irdelenmesini ilerideki yazılarımıza bırakarak sizlere saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. "

 

Abhazya Cumhuriyeti 26 Ağustos 2008 Tarihinde bağımsızlığını kabul ettirdi. bugün için dünya da BM'e bağlı beş ülke Abhazya'nın bağımsızlığını tanımış durumda bulunuyor. Bizler, Abhazya'nın bağımsızlığının tüm dünyada ve özelde Abhaz Diasporası'nın yoğun olarak yaşamış olduğu Türkiye ve Avrupa Coğrafyasında tanınması ve tanıtılması çalışmalarına katkımızı sürdüreceğiz. Yanlış gördüğümüz uygulamaları eleştireceğiz. Eleştiri almaktan da korkmayacağız, eleştiriler hakaret ve saygısızlık temelinde olmadığı sürece bizler için olmazsa olmazımızdır.

 

Hata yaparsak özeleştiri yapmasını da bilecek bir yapımız bulunuyor.

 

Değerli Abhazyam.com İzleyicileri, yeni yayın bünyemizin oluşumunda maddi - manevi katkısı bulunan Abhaz Diasporası'nın değerli insanlarına teşekkürlerimizi bir kez daha belirtiriz.

 

Abhazyam.com, siz değerli Abhaz Diasporası ve Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının desteği sayesinde Abhaz Diasporasının hem tüm Dünya'da hem de Abhazya Cumhuriyeti2nde izlenen ilk ve tek Haber Sitesi olma özelliğimizi sürdüreceğimize inanıyoruz.

 

İleride profesyonel anlamda daha da gelişerek İnternet Canlı Yayın ve Haber Ortamlarında buluşabilmek dileği ile.

 

Saygılarımızla.

 

Abhazyam.com Haber Sitesi Genel Yayın Sorumlusu

 

Fatih Atan (A'tanba)

 

Not:   Abhazyam.com yazarlarında Esen Zafer'in 4 Haziran 2011 Tarihli İstanbul Abhaz Derneği Seçimleri hakkında ki yazısı ile ilgili yorumlar aynı makalenin altında bulunan Yorumlar bölümünde bulunmaktadır


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Ömer marşan - Başarılar diliyorum
Değerli Dostum Fatih Atan,abhazyam.com un yeni yapılanması ile tekrar hizmetine devam etmesi beni mutlu etti. Diasporamızın bilgilendirilmesi dahil olmak üzere,vatanımız Abhazya ile ilgili haberleri okuyucularına ulaştırmada abhazyam.com un bugüne kadar verdiği çabaları artırarak devam ettireceğine inanıyorum. Bu değerli hizmetin mimarı siz değerli kardeşim A'tanba Fatih olmak üzere,hizmeti geçen herkesi candan kutluyorum. Saygı ve Selamlar Ömer Marşan 09.07.2001 Sofya/Bulgaristan
Kırgız Soysever - Yeni Abhazyam.com
Hamburg Abhazya Dostluk Derneği’nin internet sayfası, AKP hükümetinin Rahmetli Sergey Bagapş’a karşı yaptığı “siyasi terbiyesizliğe” cevap olarak oluşturulmuştu.. 29.12.2008 tarihli ve 56 no’lu yazımızda bundan bahsetmiş ve: “Ekim 2007'den beri bu site'de; Diaspora’daki kardeşlerimizin, anavatanımız ve Abhazya halkının çıkarlarına olan doğrular yayınlanmaktadır.. Bunların bazıları, gençlerimizin kurduğu Ahakuytra ve paukaf sitelerinde de yer almıştır.. Yazılarımız, Abhazyam sitesine de gönderilmiştir.. Site’nin sorumlusu Sayın Fatih Atan kardeşimize, hertürden tehdit, soruşturma ve baskı yapılmıştır.. Fakat O, korkmamıştır.. Geri adım atmamıştır.. Devrimci kişiliğini ve Sülalesinin şerefini yukarıda tutarak, Abhazya ve Diaspora üzerine kendi yazdıklarını ve yazdıklarımızın hepsini Sitesine koymuştur.. Çünkü o, “ölüm hoş geldi, safa geldi“ demiş olanlardandır.. Sayın Fatih Atan; emekçilerin yanında saf tutan, ulusların kendi kaderlerini tayin etme hakkını savunan, inançlı, namuslu, vijdanlı ve cesur bir Abhazdır.. Kendisini, tüm dostlarımız adına selamlıyoruz“ demiştik……. Bugün de; www.abhazyam.com sitesini daha iyi bir noktaya getirip, hizmet kalitesini yükselterek bizleri çok mutlu etmiştir.. Sevgili Kardeşimiz ve dostumuz Atanba Fatih Atan’ın çalışmalarının yanında olunduğunu tekrar vurguluyor ve destek veren Kartalımızı selamlıyoruz. Hamburg Abhazya Dostluk Derneği adına Kırgız Ajönba
Ardan ismet Yusufipa - Kutluyorum
Guzel bir formatta guzel bir internet gazetesi hazirlamissiniz. Biz Abhazlar kendi aramizdaki iletisim sicakligini buralarada yansitmali, insanlarimizin, ulkemizin ve halkimizin sorunlarini uygar bir sekilde bu sayfakarda tartismali ve yorumlamaliyiz. Sizleri kutluyor basarilarinizin devamini diliyorum. Ançhö abziyara yahzuyhayt
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.