RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Haziran 2011, Çarşamba 14:47:56 tarihnde eklendi. 896 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vanuatu Belgesi açıklandı

VANUATU CUMHURİYETİ HER KOŞULDA ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIDI
Vanuatu Belgesi açıklandı

08/06/2011. (7 Haziran – REGNUM) Geçtiğimz Hafta içerisnde Adalar Ülkesi olan Vanuatu Cumhuriyeti'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması konusu sorun oldu. Tiflis ile Suhum arasında diplomatik çatışma ortaya çıktı. Gürcü tarafı, Vanuatu tarafından Abhazya'nın resmen tanınmadığı konusunda Abhaz tarafını yalancılıkla suçladılar ve Vanuatu'nun BM Daimi Temsilcisi Donald Kalpokas'ın konuyu bilmediği biçiminde ki açıklamasına dayanarak bu konuda ısrarlı olmuşlardır. Bu konu hakkında Vanuatu Cumhuriyeti2nde yaşanan sessizlik cennet adadaki tatil yaşamını bir hafta felç etti.

 

Öyle görülüyor ki, bu konudaki uzayan anlaşmazlığa nokta konuldu. Abhazya'nın bağımsızlığının tanındığını belgeleyen Anlaşma iki ülkenin hükümet başkanları tarafından karşılıklı olarak 23 Mayıs'ta imzalandı. gürcü diplomatları tarafından yapılan yalanlayıcı açıklamalara yanıt olarak, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı tarafından, yapılan bu anlaşmanın bir kopyası açıklandı.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Maksim Gvindjiya, daha önce yapmış olduğu açıklamada, Vanuatu Cumhuriyeti'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdığını belirtmişti. Ancak daha sonra Vanuatu'nun BM'deki Büyükelçisi Donald Kalpokas, Abhazya'nın bağımsızlığının kendi ülkesi tarafından tanınması konusunda bilgisinin olmadığını ve bu konuya ülkesinin karıştırılmaması gerektiğini açıklamıştı. Bundan sonra Maksim Gvindjiya, Vanuatu Cumhuriyeti tarafından Abhazya'nın bağımsızlığının tanındığını belirten ve iki ülke tarafından imzalanmış olan resmi belgeyi açıkladı. 

 

Her iki ülkenin başbakanı olan Sergey Şamba ve Salo Kilmany tarafından Abhazya ve Vanuatu Cumhuriyetleri arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını belgeleyen imza ve mühür bulunan belge açıklandı. bu belgeler internet ortamı ile atıldı.

 

Sergey Şamba ve Salo Klimany tarafından imzalanan belge. "Abhazya Cumhuriyeti ve Vanuatu Cumhuriyeti hükümetleri, Uluslararası hukuk kuralları ve Birleşmiş Milletler İlkeleri içerisinde, barış, güvenlik ve egemenlik haklarının eşitliği anlaşma koşullarına bağlı kalarak, iki ülke halkları arasında ki dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesi, 18 Nisan 1961 Viyana Sözleşmesi ilkelerinde bulunan diğer ülkelerin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve iç işlerine karışmama ölçütü içerisinde diplomatik ilişkilerin sürdürülmesi amacıyla diplomatik ilişkilerin büyükelçilik düzeyinde sürdürülmesine karar verdi" diyor.

 

Vanuatu Cumhuriyeti, Avustralya'nın doğusunda ve 2 bin kilometrekare genişliğinde Pasifik Okyanusu'da bulunan adalar ülkesi. nüfus 215.000 kili Başşehir Port Vila. Vanuatu, Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela ve Nauru Cumhuriyeti'nden sonra Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan beşinci ülke oldu.       


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1413232.html#ixzz1ObZSOfXg


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.