RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 11:16:14 tarihnde eklendi. 730 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vyaçeslav Çirikba Abhazya'yı Tayvan

"YUVARLAK MASA TOPLANTISINDA" KONUŞMACILAR "JEOPOLİTİK - STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ" BÖLÜM BAŞKANI VYAÇESLAV ÇİRİKBA VE "STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ" (SAM) MÜDÜRÜ OLEG DAMENİYA RUSYA FEDERASYONUNUN ABHAZYA POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİLER.
Vyaçeslav Çirikba Abhazya'yı Tayvan Jeopolitik - Stratejik Araştırmalar merkezi Bölüm Başkanı Vyaçeslav ÇİRİKBA; Kosova sorununa değinerek "Kosova'nın tanınması, incelendiğinde bütünü ile sıradışı bir örnek olarak görülemez" dedi ve BANGLADEŞ, DOĞU TİMOR ve ERİTRE gibi klasik örnekleri hatırlattı.

Vyaçeslav ÇİRİKBA; "Kosova; herhangi bir nedenden dolayı sıradışı bir olay olarak görülmemelidir. Aynı zamanda bu olay, dış politika çalışmalarımızda bizlere yararlı olacaktır" dedi.

Jeopolitik - Stratejik Araştırmalar merkezi Bölüm Başkanı V. ÇİRİKBA; "Rusya Federasyonunun Abhazya ile ilgili olarak uygulşamış olduğu politikalar bir "sarkaç"ı andırıyor. "Bir taraftan diğer tarafa doğru gidip geliyor ve yarın ne getireceği belli olmuyor". Bizler, yarın Abhazya politikaları ile ilgili olarak neler olabileceğini bilemiyoruz, ancak bugün için çelişkili politikaların sinyallerini alıyoruz. Rusya Federasyonu'na göre Abhazya'nın bağımsızlık hakkı; bir var, bir yok" dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA; bugün var olan durumu "karmaşa" olarak nitelendirdi. Jeopolitika Uzmanına göre "Rusya Federasyonu, Abhazya'yı "TAYVAN"a benzetmek istiyor". "Abhazya'yı tanımak, Rusya için en kötü koşul değildir. En kötü koşul; Abhazya'yı Gürcistan'a katma girişiminde bulunmasıdır." dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA; Rusya Federasyonu'nun Abhazya'yı tanıma konusunda bugün için güçlü göründüğünü belirterek "Bugün için Rusya, ABD gibi davranamaz, Abhazya'yı tanımak kimi memnun eder yada etmez karar veremiyor" dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA; Abhazya'nın iç politikalarda yapacağı düzgün ve doğru çalışmaların öneminin altını çizerek, "düzenli bir devlet yönetimi olmadan, şeffaf ve etkili bir ekonomi politikası olmadan, optimum vergi sistemi uygulanmadan, ülke ve vatandaş güvenliği sağlanmadan, Abhazya'nın bağımsızlığı ve vatandaşlığının meşruluğunu konuşmak oldukça zordur. Birinci ödevimiz; dış politika çalışmaları değil, iç politika çalışmalarıdır, vatandaşımızın yaşam düzeyini yükseltmektir" dedi.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü (SAM) Oleg DAMENİYA: "Abhazya'nın tanınması, gerçekten uzun bir süreçtir" diyerek. "Abhazya'nın Rusya Federasyonu tarafından "tanınmaması" ona herhangi bir kazanç getirmez" dedi.

Oleg DAMENİYA; "Rusya Federasyonu'nun uygulamış olduğu politikalardan kazanç sağlayabilmesi şüphelidir. Rusya federasyonu Yönetimi uygulamış olduğu dış politikaları akılcı ve pragmatik yönden yeniden gözden geçirmelidir. 90'lı yılların başlarında Rusya Yönetimi bu hassasiyet göstermiyordu" dedi.

Oleg DAMENİYA; "Abhazya'nın statüsünün korunması, Rusya açısından daha fazla olarak kendi yararına olur. Rusya, kendi ilgi alanklarını Abhazya'nın bağımsızlığının dışında da yaşama geçirebilir" diyerek. Vyaçeslav ÇİRİKBA'nın "Abhazya'nın TAYVAN'laştırılması" görüşüne de destek verdi.

"Yuvarlak Masa Toplantısı" katılımcıları; Abhazya Dışişleri Bakanlığının yürütmüş olduğu dış politikaların olumlu bir biçimde sürdürüldüğünü belrtttiler.

bitti....

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.