RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mayıs 2011, Pazartesi 12:50:55 tarihnde eklendi. 803 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'lı Arkeologlar

ABHAZYALI ARKEOLOGLAR TÜRKİYE'DE Kİ ARKEOLOJİ KONGRESİNE KATILDILAR
Abhazya'lı Arkeologlar 28/05/2011. Abhazya'lı Arkologlar, Demur Bjaniya, Vadim Bjaniya, Alik Gabeliya, Arkadiy Djopua, İgor Tsvinariya, Ece Trapşh ve Sanat Tarihçi Suram Sakaniya, 20 - 25 Mayıs 2011 Turihleri arasında Türkiye'nin İzmir Şehri Demirci Kazası'da üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi"ne katıldılar.

Abhazyalı arkeologlar, İzmir Üniversitesi Profesörü ve Kafkasya ve Orta Asya Arkeoloji Müzesi Müdürü, Avrasya Arkeoloji Kongresi Organizasyon Komitesi Daimi Başkanı Semih Güneri tarafından davet edildiler. Kongrede bu yıl Türk Nüfusununn Avrasya üzerindeki etnik ve kültürel etkilerin tarihsel konumu tartışıldı. Kongreye Türkiye'nin dışında Rusya Federasyonu, Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan, Kazakistan ve diğer ülkelerden bilm adamları katıldılar.

Abhaz bilim adamları, "Suhum'da yapılan arkeolojik kazılar üzerinden Abhazya ve Türkiye'nin Kültürel İlişkileri", Abhazya ve Osmanlı İmparatorluğu İlişkileri", "Abhazya Höyükleri Üzerine Araştırma", "Suhum - Kale - Tarihin Dönüm Noktası"  isimli bir bildirileri sundular.

Kongre sonrasında arkeolog ve bilim adamları, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Truva, İzmir, Efes, Milet, Boğazköy - Hatuşaş, Gordion, Çorum vd. şehirlerdeki müzeleri ziyaret ettiler.

Abhaz Arkeolog Demur Bjaniya "Bizim için köylerde yapılan arkeolojik çalışmaların Turizme kazandırılması ilgimizi çekti. Türk Devletinin bu konudaki desteği, Abhazya'da devlet desteği ile doğanın korunması ve arkeolojik çalışmalara örnek teşkil etmelidir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypess.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.