RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 11:07:37 tarihnde eklendi. 730 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Bagapş sınırları güçlendirdik

SERGEY BAGAPŞ “ABHAZYA, RUSYA BARIŞ GÜCÜ ASKERLERİNİN TOPRAKLARINDA BULUNMASINDA ISRARLI OLACAKTIR” DEDİ.
Sergey Bagapş sınırları güçlendirdik Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ 04/12/2007 tarihinde düzenlemiş olduğu basın konferansında “Tiflis Yönetiminin, Rus Barış Gücü Kuvvetlerinin topraklarından çıkmasını istemekteki ısrarlı tutumları kendilerinin bileceği bir iştir. Bizler son günlerde yaşanan olaylara bağlı olarak Barış Gücü Kuvvetlerinin Abhazya Topraklarında kalmasında ısrarlıyız” dedi Sergey BAGAPŞ “Abhazya Yönetimi ve Yaşayanları aynı düşünceyi paylaşıyorlar, Barış Gücü Kuvvetleri, bölgede var olan istikrarın güvencesidir. Rus Barış Gücü Kuvvetleri görevlerini onurlu bir biçimde yerine getiriyor, onların bölgede bulunması barışın kanıtıdır. Uzun zamandır Abhazya topraklarının korunmasına destek sağlıyor” diyerek konunun önemini belirtti.

Sergey BAGAPŞ’a göre “Barış Gücü Kuvvetlerine karşı sürekli olarak provakatif eylemler düzenleyen taraf Gürcistan’dır. “Bu, onlar için yeni bir durum değildir”. Son provakatif olaylar Zugdidi Bölgesinde yaşandı. (30/10/07 Ganmuhuni Köyü olayları)

Brış Gücü Kuvvetlerinin bölgedeki denetleme görevlerini başarılı bir biçimde yerine getirdiğini belirten Devlet Başkanı. “Barış Güçlerinin yaratmış olduğu herhengi bir yanlış olay ı görmek mümkün değildir. Gürcistan tarafının önceden de yapmış olduğu provakasyon olaylarından başkasını göremeyiz. SAAKAŞVİLİ’nin niyeti, Gürcistan’da var olan yönetim krizini ve iç politikaların protesto edilmesini örtbas etmek için bu tür provakasyon eylemleri çıkartarak insanları oyalamaktır” dedi.

Devlet Başkanına göre “Bölgedeki Barış Güçleri sadece asker değildir, onlar aynı zamanda politikacıdır, diplomattır. Anlaşmazlıkların çözümü sırasında tarafların tümü ile görüşmek durumundadırlar. Eğer sorumlu taraflar onlara yardımcı olmaz ise Barış Gücü tek başına bir şey yapamaz.” Dedi.

Abhazya Devlet Başkanı bölgede var olan Barış Gücünün sayısının artmasının gerektiğini vurgulayarak “Barış Gücü sayısı artmak zorundadır, onlara karşı yaratılmak istenen provakatif eylemlerin engellenmesi için. Önümüzdeki günlerde provakasyon eylemleri her yerde yaşanabilir. Bizler buna karşı hazır olmak zorundayız. Gürcistan Devlet Başkanlığı - Parlamento Seçimler ve Kosova’nın statüsünün belirlenme çalışmalarını göz önüne katmak durumundayız” dedi.

Sergey BAGAPŞ; son olarak “Gürcistan sınırında oluşabilecek provakatif eylemlere karşılık 08/12/2007 – 15/01/2008 tarihleri arasında sınır boyunca yüksek derecede güvenlik önlemlerini arttırdık” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.