RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 10:01:43 tarihnde eklendi. 817 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagrat Şinkuba'nın 94. Doğum Yıldönümü

ABHAZYA'NIN DEĞERLİ SANAT VE SİYASET ADAMI, BAGRAT ŞİNKUBA, 94. DOĞUM GÜNÜ'NDE ANILDI
Bagrat Şinkuba'nın 94. Doğum Yıldönümü 12/05/2011. Bugün Abhazya'nın ulusal şairi, Adıgey ve Kabartay - Balkar Cumhuriyetleri Devletleri ve toplumlarında en sevilen değerli şair Bagrat Şinkuba'nın 94. Doğum Yıldönümü. Bagrar Şinkuba, şair ve yazar olarak etkinliğini Abhazya'nın da ötelerine taşımış değerli bir yazardır. En çarpıcı eseri  ise tarihsel ve felsefi bir roman olan "Son Giden"dir.  (Türkçe'ye yanlış olarak "Son Ubıh" diye çevrildi - Abhazyam.com)

"Son Giden" Romanı, Muhacırlar - Abhaz Ulusunun en trajik sayfalarında yaşanan olayları anlatmaktadır. "Anavatanlarını kaybedenlere" ithaf edilen bu roman dünyada birçok dile çevrilmiştir. XIX. Yüzyılın ikinci yarısında yaşanan Kafkas Savaşları sonrasında Abhazların çoğunluğu ülkelerii terk etmek zorunda bırakıldılar. Gudauta ve Oçamçıra bölgeleri hariç diğer bölgeler hemen, hemen tamamen boşaltıldılar. Bugün, Abhaz ulusunun yaklaşık olarak bir milyon'u Türkiye'de yaşamaktadır.

Bagrat Şinkuba 88 Yaşında iken 2004 yılında yaşamını kaybetti. Doğum yeri olan Çlou Köyünde'ki evi müze olarak kullanılıyor. Bugün Abhazya Devleti Yönetimi, bilim insanları, sanatçılar, akrabaları ve şair dostları Bagrat Şinkuba'nın mezarına çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundular.

Not: Abhaz Ulusu'nun değerli sanatçı ve şairi olan Bagrat Şinkuba'nın aynı zamanda siyasi kişiliği de bulunmaktadır. Abhazyam.com olarak Abhaz Ulusu'nun siyasal - kültürel yapılanmasında önemli kilometre taşlarından ve uluslararası bilim - kültür dünyasının değerli bir insanı olan Bagrat Şinkuba'nın yaşamı karşısında saygı ile eğiliyor ve onun yolunda olduğumuzu belirtiyoruz.    

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.