RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:59:57 tarihnde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladislav Ardzınba’nın 66. Doğum Yıldönümü

TKVARCHAL'DA "VLADİSLAV ARDZINBA'NIN ABHAZYA SİYASETİNDEKİ ROLÜ" İSİMLİ YARIŞMA DÜZENLENDİ
Vladislav Ardzınba’nın 66. Doğum Yıldönümü 11/05/2011. Apsnypress Haber Ajansı’nın Tkvarchal Bölgesi Yönetiminden aldığı bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı olan Vladislav Ardzınba’nın 66. Doğum Yıldönümü nedeni ile Şehir Okulundan 10 Örenci kompozisyonunu sundu ayrıca Okumsk ve Agubediy okullarından da öğrenci yarışmaya katıldılar.

Bugün Birinci Şehir Okulunda yapılan yarışma sonuçları açıklandı. Birinciliği dördüncü orta okul 11 sınıf öğrencisi Maktinı Gabuniya, 6000 Bin ruble ödül ile birlikte kazandı. İkinciliği ise Birinci Şehir Okulu 10. sınıf öğrencileri Esma Arguniya ve Asmat Şakaya, 4’er Bin Ruble ödül kazandılar. Üçüncü sırayı ise Agubediy Okulu 10. sınıf öğrencisi Gary Bigava ve 2. Şehir Okulu öğrencisi Lolita Çaçhaliya birlikte 3’er Bin Ruble ödül ile kazandılar.

Tüm katılımcı öğrencilere, Svetlana Jergenia tarafından yazılan “Ardzınba Devri” isimli kitabı hediye edildi. 14 Mayıs’ta Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk Devlet başkanı Vladislav Ardzınba’nın doğumundan bu yana 66 yıl geçmiş oluyor. V. Ardzınba, Abhazya tarihinin en zor dönemlerinden birinde siyaset yaşamına girdi. Onun liderliğinde Abhaz Halkı 1992 – 1993 yılları arasında vermiş olduğu kurtuluş savaşı sonrasında Gürcistan ordusunu topraklarından dışarıya çıkardı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.