RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:50:38 tarihnde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre görüşmeleri Suhum'da

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ EŞ BAŞKANLARI SUHUM'DA ABHAZYA'LI YETKİLİLER İLE GÖRÜŞTÜ
Cenevre görüşmeleri Suhum'da 10/05/2011. Son toplantısı Mart ayında Cenevre'de Güney Kafkasya'da güvenliğin ve İstikrarın sağlanması amacı ile yapılan 15. toplantı sonrasında 7 Haziran'da yapılacak olan 16. Tur Toplantı öncesinde görüşmelerde bulunmak amacı ile Cenevre Görüşmelerinin eş başkanları olan Pierre Morel (AB), Antti Turunen (BM) ve Giedrius Chekuales (AGİT) ve beraberinde bulunan temsilciler, Abhazya Devleti Yetkilileri ile Suhum'da görüşmelerde bulundular.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nı ziyaret eden eş başkanları ile yapılan toplantıda Pierre Morel "Bir sonra ki görüşmelerin hazırlanması amacı ile normal görüşme ziyaretinde bulunuyoruz. Bizler bütün taraflar ile görüşmelerde bulunacağız ve ayrıca Moskova'ya da uğramak niyetindeyiz " açıklamasında bulundu.

Antti Turunen "Bizler, Newyork'ta açıklanan siyasi karar sonrasında buraya yeniden dönmemden dolayı çok mutluyuz. Bu gelecek süreçte Cenevre'de sürdürülen görüşmelerde daha yoğun çalışılması için önemli bir sinyal ve çok iyi bir adımdır" dedi.

Toplantının geriye kalan bölümü basına kapalı olarak sürdürüldü. AB Eş Başkanı Pierre Morel, toplantı sonrasında "Konuşmalarımızda, Cenevre'de güvenlik ve insani konularda sürdürülen gurup toplantılarının konuları ile sorunun çözümünde silahlı güç kullanılmaması anlaşmasının hazırlanması üzerinde görüştük" dedi. 

Antti Turunen "Görüşmelerimizde, aynı zamanda olayların önlenmesi amacı ile kurulan Beşli Mekanizma Toplantısı'nda daha fazla çalışmak için konuştuk.  Abhazya'nın Gal Bölgesi'nde yaşanan olaylar ve olabilecek olanlar hakkında taraflar arasında daha fazla işbirliği yapılmasını teşvik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi düşünüyoruz" dedi. Antti Turunen başkanlığında Gal'de yapılan Beşli Mekanizma Toplantısı 20 Mayıs^ta düzenlenecek.

Cenevre Görüşmeleri AGİT Eş Başkanı Giedrius Chekuales "Cenevre görüşmelerinin Abhazya katılımcıları ile bugün yaptığımız toplantıda samimi bir ortam içerisinde verimli bir çalışmada bulunduk. Bu görüşmeler 16. Tur görüşmeleri için yeni somut bir adım olmuştur" dedi.

Abhazya'nın Cenevre Görüşmelerinde ki Heyet Başkanı Vyacheslav Chirikba apsnypress haber ajansına "Toplantı, yaklaşan 16. tur görüşmeleri ve Gal'de düzenlenen beşli mekanizma toplantısı ile Abhazya'nın Gal Bölgesinde ki sınırında yaşanan olaylar hakkında yapıldı. Abhazya tarafı olarak Nisan ayında öldürülen Rus sınır muhafızı cinayeti ile bu yıl özellikle sınır bölgesinde kötüleşen durum hakkında ki endişelerimizi dile getirdik" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.