RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:45:25 tarihnde eklendi. 890 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEF - EBAV 20. Uluslararası Araştırma Projeleri Sergisi

ABHAZYA'LI ÖĞRENCİLER İSTANBUL'DA "ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJESİ"NE KATILDILAR
MEF - EBAV 20. Uluslararası Araştırma Projeleri Sergisi 09/05/2011. Abhazya Cumhuriyeti'ne ait öğrenci gurubu 3 - 6 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Araştırma Projesi"ne katıldılar. Aşağıda konu hakkında Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz - Fed) tarafından gönderilen açıklama bulunmaktadır.

 


 

Abhaz Dernekleri Federasyonu Açıklaması:   

MEF - EBAV 20. Uluslararası Araştırma Projeleri Sergisi

MEF Eğitim Kurumları'nın, EBAV ile birlikte yürüttüğü ve 20 seneden buyana kesintisiz olarak düzenlenen Uluslararası Araştırma Projeleri Sergisi bu sene 3 - 6 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleşti.

Bu seneki etkinliğe Abhazya ile birlikte, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İsveç, İtalya, K.K.T.C., Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tayland, Ukrayna olmak üzere toplam 22 ülke 26 proje ile katıldı. Türkiye Liselerinden gerçekleşen yüzlerce başvurudan ise 62 proje sergilenmeye değer bulundu.

Etkinlikte Abhazya, Sohum 10 nolu Liseden Lana ADLEYBA ve Gudauta 4 nolu Liseden İlana Kirtbaya, öğretmenleri Bayan Astanda ÇOLOKUA ile birlikte, Biyoloji dalında yaptıkları projeler ile temsil edildi. Abhazya grubuna, protokol konuğu olarak Eğitim Bakanı Sayın Indira VARDANİYA eşlik etmiştir.

3 Mayıs günü yapılan açılış programında, Abhazya Temsilcisi Vladimir Ayüzba, yaptığı konuşmada Abhazya adına teşekkürlerini belirterek, MEF Eğitim Kurumları kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. İbrahim Arıkan'ın
Abhazya'nın fahri hemşehrisi olduğunu ilan ederek kendisine Sohum'un sembolik anahtarını takdim etti.

Etkinliğin boş zamanlarında İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı bulan misafir konuklar, 4 Mayıs akşamı Abhaz-Fed'in organizasyonu ile İstanbul'un tarihi mekânlarından Çiçek pasajında bulunan Ceneviz Restaurant'ta bir araya geldiler. Yemek ve müzik eşliğinde geçen sohbet akşamında, değişik ülkelerden katılan misafirler Abhazya hakkında bilgilenme
imkânı buldular. Kendilerine İngilizce olarak hazırlanan tanıtım dosyası verilen konukların büyük bir kısmı, Sayın Vardania ve Ayüzba'nın Abhazya davetlerini en kısa zamanda yaşamak istediklerini dile getirdiler.

Etkinliğin uluslararası kısmından sorumlu olan Sayın Dr. Azmi Koçak, etkinliğin, Abhazya'nın Dünya ülkeleri tarafından daha bilinir hale gelmesine katkı sağladığına inandığını belirterek, Abhazya'nın önümüzdeki yıllarda da etkinliğe davet edileceğini belirtmiştir.

Abhaz Dernekleri Federasyonu


Kaynak: www.abhazfederasyonu.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.