RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:42:17 tarihnde eklendi. 807 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatanseverlik Savaşı Bayramı

ABHAZYA CUMHURİYETİ "BÜYÜK VATANSEVERLİK SAVAŞI BAYRAMI'NI KUTLADI
Vatanseverlik Savaşı Bayramı 09/05/2011. Bugün Abhazya’nın tamamında 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 66. Yıldönümü kutlamaları yapıldı. Ülke genelinde meçhul asker anıtlarına çiçek ve çelenkler bırakıldı. Bayram’da ana etkinlik Suhum şehrinde düzenlendi.

Suhum şehrinde bayram töreni kahramanlık anıtına çiçek ve çelen bırakılması ile başladı. Daha sonra sahilde bulunan kurtuluş savaşında şehit düşen askerlerin mezarları ile Kafkasya Savunucuları anıtına çiçek ve çelenkler bırakıldı.

06_mays_-_1.jpg

Çelenk bırakma törenine büyük Vatanseverlik Savaşı Gazileri, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkan Yardımcısı Aleksandr Ankvab, Parlamento Başkanı Nugzar Aşuba, Başbakan Sergey Şamba, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri İçişleri Bakanlığı Yetkilileri, Savunma Bakanlığı Yetkilileri, Devlet Personeli, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Suhum Belediye Başkanı Alias Labakhua, Kafkasya Savunucuları Anıtı önünde yaptığı açılış konuşmasında bütün gazilerin Büyük Vatanseverlik Bayramını kutlayarak “Sizlerin ölümü göze alarak insanlık düşmanı olan Faşizm ile yapmış olduğunuz kahramanca savaşınız unutulmaz. Bizler, Abhazya’dan içerisinde 800’ü kadın olmak üzere cephede 55 bin’in üzerinde kişinin savaşa katıldığını ve bunlardan 17 Bini yaşamını yitirdiğini biliyoruz. 22 Sovyet Kahramanı ve binlercesi de onur madalyası aldılar.

 

alias_labakhua.jpgAlias Labakhua “Savaş sırasında Suhum, cephe gerisi olarak otelleri açtı, yaklaşık olarak bir düzine hastane savaş sırasında yetim kalan çocuklar için açıldı, ülke sakinleri çocukların giyim kuşam ve yiyeceklerini karşılayarak çalışmalara destek verdiler. Ve sizler savaş sonrasında özverili çalışmalarınızla ülkenizi ayağa kaldırdınız. Sizlerin bu özverili mücadeleniz sonrasında birden fazla kuşak sizleri kendisine örnek aldı sizlerin çocuklarınız ve torunlarınız 1992 – 1993 Kurtuluş savaşı ile modern çağın faşizmine karşı ülkesini ve bağımsızlığını korudu.

Sizlere aileleriniz ile birlikte sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyorum. Sizlerin başarılarınız çocuklarınız, torunlarınız, torunlarınızın çocuklarınızın büyük onurudur. Sizlerin önünüzde saygı ile eğiliyorum” dedi

Tören sonrasında 60 kişilik Abhazya Cumhuriyeti Harp Okulu öğrencisi yürüyüş yaptı. Sahilde açılan askeri mutfak’ta ziyaretçilere asker tayını ile yüz gram  votka sunuldu. Aqafon Şirketi gazilere çiçek ve hediyeler sundu.

06_mays_-_3.jpg

 09_mays_-_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

09_mays_-_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.