RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:22:24 tarihnde eklendi. 737 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belarus tanıyabilir

BELARUS, YENİ YIL KUTLAMALARINA KADAR ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIR!
Belarus tanıyabilir 03/05/2011. Nisan ayı başlarında Avrupa Parlamentosu tarafından alınan karar ile Avrupa politikasındaki değişimin özeti, Gürcistan tarafından sürdürülen Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınmaması amacı ile sürdürülen uluslar arası politikanın dünya başkentlerinden daha az etki bırakabilecek bir duruma geliyor.  

“Komşuluk” Aslında pratik olarak AB Devletlerine Gürcistan’ın eski bölgelerinin egemenlik haklarının tanınması anlamına geliyor. Şimdi batı ülkelerinin almış oldukları bu kararı eski bir SSCB ülkesi takip edecek. Bu sürecin ilk aşamasını Belarus başlatabilir. Belarus’taki Liberal Demokrat Parti, Minsk’in Suhum ve Tsinval’i resmi olarak tanıması için soru hazırlıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü liberal Demokrat Parti Başkanı Sergei Gaidukevich parit üyelerinin Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması dileklerini Devlet Yönetimine iletti. Gaidukevich, en elverişli zamanın şimdi olduğunu belirterek “Yakında Rusya’da seçim dönemi başlayacak, onların bizi düşünecek zamanı olmaz. Rusya ile bugün başlayabilecek diyalogu başlatmak gerekir, bu fırsat kaybetmemeliyiz” dedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lıkashenko, bundan birkaç ay öncesine kadar muhalefet liderlerini dinlemiyordu, ayrıca üç yıldan beridir Kremlinin ’nın Suhum ve Tsinval’in bağımsızlığını tanıması ile ilgili doğrudan çağrısına ve Belarus ile Gürcistan arasında oluşturulan vizesiz dolaşımdan duyan hoşnutsuzluğunu görmezden geliyordu. Ancak ülkede ekonomik krizin patlak vermesi anında onların yerine başka her şeyi ön plana getirdi. Rejimin hızlı bir biçimde zayıflaması sonucunda, umutsuz bir biçimde rejimini korumak için gerekli olan parayı, “baba”ya (Lukashenko – Abhz.com)  Rusya’dan başka hiç kimse vermez. 

O Saakaşvili’den mi isteyecek – Saakaşvili kendisi Gürcistan Devlet Bütçesinin ağzı açık olan deliğini nasıl tıkayacağını bilemiyor.  Minsk Yönetimi her şeyin çok iyi farkında bulunuyor ve Mart Ayının başlarında Belarus Parlamentosu uluslar arası ilişkiler ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Nina Mazai, Gürcistan’a bağlı eski özerk yönetimlerin egemenliklerinin tanınması ile ilgili olarak herhangi bir zaman içerisinde görüşmelerin yapılabileceğini açıklamıştı.

Belarus Liberal Demokratlar tarafından bugün için yapılan açıklamalar ile devlet yönetiminin uluslar arası politika yönetimi ile muhalefetin en azından bu konuda uzlaşmış olduklarını düşündürüyor. Daha önceden Batı’ya odaklanmış olan ulusal muhalefette Belarus’un batmakta olan gemi görünümüde olan ekonomisine Rusya’dan başka hiç kimsenin yardım etmeyeceğini artık fark etmeye başladı. Ve Sergei Gaidukevich, Minsk’in yeni yıl kutlamalarına kadar Tsinval ve Suhum’un bağımsızlıklarını tanıyacağından emin olduğunu belirtti.      

Kaynak: http://www.georgiatimes.info/articles/56147.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.