RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:21:23 tarihnde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Litvanya Devlet Başkanı Gürcistan'da

DALİA GRYBAUSKAİTE "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA, GÜRCİSTAN'A AİT BÖLGELERDİR
Litvanya Devlet Başkanı Gürcistan'da 04/05/2011.  Litvanya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Dalia Grybauskaite, Güney Kafkasya Ülkelerine başlatmış olduğu çalışma ziyaret programı çerçevesinde bugün 4 Mayıs'ta Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile bir araya geldi.

REGNUM Haber Ajansı'nın Litvanya Devlet Başkanlığı Basın Servisinden aldığı bilgiye göre, "Toplantıda, Litvanya ve Gürcistan arasında ki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, uluslararası ve ekonomik alanlarda işbiriliği çalışmaları, AGİT Bünyesinde ki güncel sorunlar ile Gürcistan'ın AB ve NATO dayanışması konuları görüşüldü"  açıklaması yapıldı.

Dalia Grybauskaite "Litvanya olarak, uluslararası anlaşmaların öngördüğü çerçeve içerisinde Gürcistan'ın toprak bütülüğünü ve ayrıca Atlantik birliğine katılımını da destekliyoruz.  Bugün Gürcistan Devlet Başkanı'na Litvanya'nın Gürcü halkına deneyimlerimizi paylaşmayı ve destek vermeye hazır olduğumuzu vurguladım. Bende, Devlet Başkanı'na toplumsal gelişimin, sadece Gürcistan'ın yolsuzlukla mücadelede, basın özgürlüğünde, insan haklarınıa saygıda, yasaların üstünlüğünn vurgulanmasında, kurumsal reformların yapılmasında ve aile yaşamının geliştirlmesinde yapacağı çalışmalara bağlı olacağını belirttim" dedi. 

Dalia Grybauskaite, aynı zamanda, Gürcistan'ın bölgeleri olan Abhazya ve Güney Osetya'da yaşayanların günlük yaşamlarının geliştirlmesinde özel kullanılabilir adımlarında atılması gerektiğini vurguladı, ve AGİT Dönem Başkanı Devlet Başkanı olarak Gürc,istan'ın silahlı güç kullanılmaması konusunda ki davranışını olumlu bulduğunu açıkladı. Dalia Grybauskaite ve Mihail Saakaşvil arasında beşinci buluşma gerçekleştirilmiş oldu. Daila Grybauskaite bugün Gürcistan'dan Ermenistan2a gidiyor.

Kaynak:   http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1401245.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.