RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:01:36 tarihnde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Sınır Muhafızları

ABHAZYA'DA GÖREV YAPAN RUS SINIR MUHAFIZLARI 2. YILINI DOLDURDU
Rus Sınır Muhafızları 30/04/2011. Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rusya Federasyonu (FSB) Sınır Muhafızları Komutanlığı kuruluşunun 2. yıldönümünü kutladı. ITAR-TASS Haber Ajansının bildirdiğine göre sınır Muhafızları Birliği Komutanı Tümgeneral Yuri Zviryka “Abhazya sınırlarını koruyan birliklerimizin görevini etkin bir biçimde sürdürmesi sayesinde bölgede uzun zamandan beridir beklenen barış ortamının yaratılması önemli ölçüde gerçekleşmiştir. Rus Sınır Muhafızlarının iki yıllık görev süresi boyunca sürdürülen operasyonlar sayesinde olumlu sonuçlar alınmıştır” dedi.

Rus Sınır Muhafızlarının 2 yıllık görev süresi boyunca 1.500’ün üzerinde yasa dışı sınır ihlali engellendi ve 15 milyon Ruble’lik kaçak mal yakalandı. 40’ın üzerindeki gizli bölgelerde çeşitli çapta silah, cephane ve silahlı çatışma sonucunda iki militan ölü ele geçirilmiştir. 8 nisan günü yaşanan silahlı çatışmada Yarbay Vasily Kvitkko yaşamını yitirmiştir. 29 Nisan 2011 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Vasily Kvitko tarafından Abhazya’da görev yapan Rus Sınır Muhafızlığı Komutanlığı’na “Kahramanlık Ödülü” verildi.

Yuri Zviryka “Rusya Sınır Muhafızlarının Abhazya topraklarında bulunmasının temel hedefi, halen sürmekte olan saldırı, terör ve sınır ihlalleri nedeniyle yaratılan suç eylemlerine karşı etkin ve kararlı bir biçimde mücadele etmektir” vurgulamasında bulundu.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş “Rus Sınır Muhafızlarını, özverili, dikkatli ve yüksek beceri ile sürdürmüş oldukları görevlerindeki başarıları nedeni ile kutlar, aileleri ile birlikte huzur ve barış dolu sağlıklı bir yaşam dilerim” mesajı yayınladı.

Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu 30 Nisan 2009 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti devlet Sınırlarının korunması konusunda anlaşma imzaladılar ve aynı gün Rus Sınır muhafızlarının ilk ekibi Abhazya’ya gelerek görevine başladı.

Kaynak: http://www.arms-expo.ru/049051124050051048048057.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.