RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:00:10 tarihnde eklendi. 686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da yuvarlak masa toplantısı

ABHAZYA'NIN DOĞU SINIR BÖLGESİ SORUNLARI İLE İLGİLİ "YUVARLAK MASA TOPLANTISI" YAPILDI
Abhazya'da yuvarlak masa toplantısı 29/04/2011. Bugün Suhum’da “Aynar” «Айнар» Medya Kulübünde, Abhazya’nın Doğu Sınır Bölgelerinde ki Gelişmeler ve Yeni siyasal Gerçekler” isimli yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

“Aynar” «Айнар» Medya Kulübü Basın Bildirisinde “Abhazya Cumhuriyeti’nin doğu bölgesinde savaş sonrası en zor dönem boyunca yaşanan zorluklar o döneme kıyasla bugün için geride kaldı. Bu bölgede bir dizi karmaşık sorunlar dizisi bulunuyor ve bunlar sürüyor – politik, sosyal ve ekonomik sorunlar vd. – Çatışmaların ana nedeni, ekonomik faaliyet alanlarında ki düşme ve buna bağlı adi suç oranlarında ki artış olarak görülüyor. Tkvarchal şehri ve bölgesinden çıkışlar, Gal Bölgesinde yaşanan göç – bütün bu gelişmeler, bugün için bu topraklar üzerinde alt yapının yıkılmış olarak durduğu, yatırımların olmaması, önemli iş projelerinin olamadığı anlamına gelir. Yerel yönetimler tarafından ekonomik yaşamın canlandırılması amacı ile yapılan girişimler yetersiz kalıyor.

Sınır bölgesinde Rus Sınır Muhafızlarının görev yapması, bölgede gelebilecek olan saldırılara karşı istikrarın oluşması için umutları arttırdı. Gal Bölgesinin sahil kesiminin alt bölgelerinde turizm yatırımlarının planlanması bile emlak fiyatlarının yükselmesine yol açtı, ancak bu tür gelişmelerin büyük bir değişim için erken olduğunu belirtmek gerekir. Gal, Tkvarchal ve Oçamçıra Bölgelerinin zengin kaynakları hemen,, hemen hiç değerlendirilmemiştir. İngurGES ve bunların dışındaki bazı diğer işletmelerden ayrı olarak Abhazya’nın doğu bölgesindeki tüm işletmeler dondurulmuş olarak duruyor.

Yuvarlak masa katılımcıları, Abhazya’nın doğu bölgesindeki sorunların belirlenerek var olan durumun iyileştirilmesi konusundaki önerilerini sunacaklar, sınır bölgelerindeki güvenliğin güçlendirilmesi ve gelişimin sağlanması konuları ele alınacaktır”  açıklaması yapıldı.

Yuvarlak Masa Toplantısında, Abhazya Cumhuriyeti Parlamenterleri, Devlet Başkanı’nın Gal Bölgesi Temsilcisi Ruslan Kişmariya, Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Said Tarkil, Gal Bölgesi Belediye Başkanı Beslan Arşba, Tkvarchal Bölgesi Belediye Başkan Yardımcısı Zurab Arguniya, Ekonomi Bakan Yardımcısı İrakli Çerkeziya, Kamu Odası Sekreter Yardımcısı Danil Ubiriya, İçişleri Bakan Yardımcısı Ramin Gabliya, İnsani Yardım Programı Merkezi Müdürü vd. katılımcılar bulunuyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.