RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:31:23 tarihnde eklendi. 1259 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akpm'ye göre Abhazya ve G. Osetya ayrlıkçı bölge

AKPM, AKP-CHP-MHP'NİN OYLARI İLE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN AYRILIKÇI BÖLGE OLDUĞU KARARINI ALDI!
Akpm'ye göre Abhazya ve G. Osetya ayrlıkçı bölge 16/04/2011. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 13 Nisan 2011 Tarihinde Strasbourg’da yapılan Bahar Toplantısı’nda Gürcistan hakkında karar aldı. Gürcistan Kararı oylamasında içerisinde Rusya Federasyonu Parlamenterlerinin de bulunduğu 8 kişi ret oyu verdi. 3 kişi katılmadı. 125 Leh’te oy kullanılarak oylama kabul edildi. Abhazya ve Güney Osetya’yı isim belirtmeden Gürcistan’ın işgal altında ki ayrılıkçı bölgeleri olarak gösterilen kararı kabul eden Avrupa’lı parlamenterler arasında TBMM üyeleri olan Nursuna Memecan, Ertuğrul Kumcuoğlu – AKP; Birgen Keleş – CHP ve Mustafa Ünal - MHP’de bulunuyor.

13 Nisan 2011 Tarihli (1803 - 2011) AKPM Kararı’nın Abhazya ve Güney Osetya Bölümü: 22 – Parlamento, 2008 savaşı sonucu olarak, işgal altında bulunan iki bölgeden ayrılan kişilerin yaşam koşullarının ve ağır biçimde süren insan hakları ihlallerinin kınanması amacı ile 2009 Tarihinde alınan 1683 no.lu karara atıfta bulunarak yinelediğini belirtir. Parlamento, Gürcistan ile Rusya arasında yaşanan savaştan bir yıl sonra aldığı karar ile 2008 savaşı sonrasında Rusya’nın işgali altında bulunan Gürcistan’ın iki ayrılıkçı bölgesinde yaşayan insanların hakları ve uluslar arası hukuk kurallarının çiğnendiği iddialarının soruşturulması ve bu iki ayrılıkçı bölgeye yerlerinden edilmiş olan kişilerin sınırsız girişim haklarının verilmesi çağrısında bulunuyor.

http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta11/eRES1801.htm

Not: Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri Türkiye’de 12 Haziran 2011 Tarihinde TBMM Parlamento seçimleri yapılacaktır. AKPM’de Gürcistan lehinde ve Abhazya ile Güney Osetya’yı “Ayrılıkçı İki Bölge” olarak gösteren karara olumlu oy veren AKP – CHP ve MHP’li Üyeler partilerinin Abhazya ve Güney Osetya hakkında ki görüş açılarını net bir biçimde yansıtmıştır. Bizler bu partilerden gelerek Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporası insanlarından oy isteyecek olan adaylara ve tüm partilere 13 Nisan 2011 Tarihli AKPM kararı ve Abhazya ve Güney Osetya hakkında ki düşüncelerini sorgulamaları gerektiğini belirtiyoruz. Yapılacak olan bu sorgulama ile “güdülecek koyun” olmadığımızı göstermek için çok önemli bir fırsat önümüzde duruyor.

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba)

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.