RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:27:32 tarihnde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnal Haşig'den değerlendirme

İNAL HAŞİG "AP KARARI DOĞRULTUSUNDA ABHAZYA'YA DİĞER ÜLKELERDEN ZİYARETLER ARTACAKTIR
İnal Haşig'den değerlendirme 15/04/2011. Abhaz Politika Uzmanı ve “Chegem Gerçeği” “ Чегемская правда" Gazetesi Baş Yazarı İnal Haşig "Эхо Кавказа"  haber ajansına İsrail ve Abhazya arasında ki işbirliği görüşmelerini değerlendirerek “İsrailli işadamlarının ziyaretini ve Tel Aviv ile Suhum arasındaki askeri işbirliğini Tiflis’e karşı bir hareket olarak düşünebiliriz” dedi.

İnal Haşig “Abhazya ile İsrail arasında ki işbirliği şimdi başlamadı, uzun zaman önce başladı, sadece şimdi açık olarak görüşmeler başladı.  Daha önce geçtiğimiz yıl yaz döneminde Abhazya Heyeti Başbakan Yardımcısı Daur Tarba ve Rusya Federasyonu’ndaki Temsilcisi Oleg Bartsız İsrail Hükümeti’nin, bir bakanını daveti üzerine İsrail’e gittiler ve orada görüşmelerde bulundular. Çeşitli ekonomik projelerde işbirliği yapılması konusunda anlaştılar. Ve İsrail Hükümeti tarafından bu durumun saklaması için şimdi bir gerek yok. Herhalde, geçenlerde Gürcistan’da tutuklanan İsrailli işadamlarının tutuklanması karşılığında Tiflis yönetimini kızdırmak istiyorlar. Herhalde onlara karşı gösterilen bir tepkidir” dedi.

İnal Haşig “Abhazya’ya bugüne kadar bağımsızlığını tanımayan diğer dünya ülkelerinden işbirliği kurulması için heyetlerin gelmesi önemli bir aşamadır. Ve İsrailli iş adamları geliyorlar, kendileri konuşuyorlar ve hükümet ile görüşüyorlar, artık çok şey konuşuluyor. Gelişmeler sadece İsrail ile sürdürülmüyor ve bu diğer ülkeler ilede sürdürülüyor. Sadece birkaç gün önce Alman heyeti geldi, içerinde Alman Devleti içerisinde bakanlık yapmış kişilerde bulunuyordu. Bu tür ziyaretler hız kazanmaya başladı. Bu ziyaretler, geçenlerde Avrupa Parlamentosu’nda alınan AB Politikalarına destek sağlamak amacı ile Abhazya, Güney Osetya, Pridentrovye ve Dağlık Karabağ gibi tanınmayan ve kısmen tanınan ülkeler ile ilişkilerin kurulmasını belirten karara bağlanabilir” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.