RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:22:58 tarihnde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığından açıklama

ABHAZYA DIŞİŞLERİ "AP TARAFINDAN ALINAN DOĞRUDAN TEMAS KURULMASI KARARI YARARLI OLACAKTIR
Abhazya Dışişleri Bakanlığından açıklama 13/04/2011. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından  “Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından AB’nin dış politikalarında ki öncelikler konusunda inceleme yapılmaktadır. Abhazya Avrupa’nın bir parçasıdır bu yüzden dış politika çalışmalarında öncelikli olarak AB ile işbirliği kurmayı düşünüyor” açıklaması yapıldı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Parlamentosu tarafından bu yıl 7 Nisan’da kabul edilen “Avrupa Komşuluk Politikası” Kararına göre “Çeşitli AB Kurumları ile Abhazya Cumhuriyeti arasında daha fazla işbirliği kurulmasının planlanması bizim için önemlidir” açıklamasında bulundu.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması “AB tarafından olumlu sinyaller gelmektedir. Bu yararlı politikalar, iyi komşuluk ilişkilerine bağlı olarak daha yakın ve diyalog kurulması olarak algılanmaktadır. 

Abhazya, AB ile aracısız bir biçimde doğrudan ilişki kurulmasının hızlandırılması, dış dünya ile temasların çeşitlendirilmesinin lehinde olacaktır. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak bu yaklaşımın, Abhazya’ya uygulanan siyasi ve ekonomik ambargonun uzun vadede ortadan kaldırılacağına katkısı olacağına güvenilmektedir.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Bu kararın, son yıllarda epey yıpranmış olan Abhaz toplumu ile Avrupalı kuruluşlar arasındaki kültür, eğitim ve iş alanlarında doğrudan ilişkilerin gelişimini güçlendireceğine inanmaktadır. Ayrıca, Abhazya’nın AB ile olan izolasyonun ortadan kaldırılması ve aracısız bir biçimde doğrudan ilişkiye girmesi, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının sivil toplum kurumları aracılığı ile demokratik gelişimine katkıda bulunacak ve aynı zamanda çatışmaların barışçıl ortam içerisinde çözümlü için elverişli koşulları yaratacaktır. Abhazya her zaman için çatışma ortamını kaldırmak için yararlı girişimler ve yenilikçi yaklaşımlar konusunda ısrarcı olmuştur.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu tarafından alınan bu karar, ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı ve sorunların çözümünde silahlı güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanmasının gerçekleşmesi için tatmin edicidir. Bu karar, sadece Güney Kafkasya’da yaşanan egemenlik ve toprak bütünlüğü konularında ki sorunların çözümüne değil, ancak ayrıca ve uluslarında haklarına saygı duyulması gerektiğini belirginleştirmektedir. Avrupa Parlamentosu kararı, aslında diğer uluslar arası hukuk kuralları ile ulusların kaderlerini tayin hakkının doğrulandığını perçinlendiğini vurgulamaktadır.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu tarafından alınan bu kararın, ülkemize uygulanan ambargonun kırılmasına ve AB ile her türlü düzeyde doğrudan ilişki kurulmasına katkı sağlayacağını umuyor”

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.