RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:22:13 tarihnde eklendi. 753 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsrail'den Abhazya'ya ziyaret

BATI, RUSYA'NIN ETKİNLİĞİNİ KIRMAK İÇİN ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAYA HAZIRLANIYOR
İsrail'den Abhazya'ya ziyaret 14/04/2011. İnterfaks Haber ajansı tarafından verilen bilgiye göre Abhazya Cumhuriyeti’ne aralarında İsrail ‘de bulunan önemli Savunma Şirketleri’nin başkanlarının da bulunduğu bir heyet geliyor. Yedi kişiden oluşan heyet içerisinde Global CST Şirketi temsilcileri – İsrail Genelkurmay Başkanlığı Savaş Operasyonları Eski Müdürü İsrael Ziy ve Eski Askeri Sekreter Meir Cliff’ de bulunuyor.

Abhazya hükümeti Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail Heyeti’nin ziyareti 15 Nisan’a kadar sürecek ve heyet üyeleri Savunma Bakanı Merab Kişmariya ve Başbakan Sergey Şamba ile görüşecekler. Görüşmeler sırasında güvenlik, turizm, agro – endüstriyel kompleks sistemi kurulumu vb. konularda işbirliği yapılabilirliği üzerinde konuşulacak. Heyet üyeleri ayrıca Abhazya’nın bölgelerini de ziyaret etmeyi düşünüyor.

Uluslar arası şirket niteliğinde bulunan “Global Comprehensive Security Transformation” Şirketi  (Global CST) -  Silahlı kuvvetler, özel timler ve istihbarat birimlerinin eğitimi konusunda uzmanlık alanı olarak çalışıyor, ayrıca silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesi ve var olan sorunların çözümü konusunda da uzmanlık alanları bulunuyor.

Buna bağlı olarak Abhaz diplomatların Tel Aviv’e gayrı resmi bir ziyaret yaptığı biliniyor. Bu çerçeve içerisinde Devlet Başkanı Sergey Bagapş’ın Ankara yönetiminden izin alarak Abhazya Ekonomisine yatırım konularının görüşüldüğü bir ziyarette bulunması önem taşıyor.

Bu gelişmeler ek olarak 7 Nisan’da Avrupa Parlamentosu, “Avrupa Komşuluk Politikası” adlı 51 maddelik bir öneri paketini kabul ederek içerisinde Güney Kafkasya’da “de – facto” olarak bağımsız olan ve tanınmayan devletler olan Abhazya, Güney Osetya ve Dağlık Karabağ ile doğrudan ilişkinin kurulabileceğini belirten bir kararı kabul etti.

"Свободная пресса" tarafından yazıldığına göre, daha önceleri, Litvanya’nın Gürcistan Büyükelçisi Jonas Paslauskas basına verdiği demeçte, Avrupa Birliği’nin Suhum ile “Doğrudan Diyalog Başlatmak” niyetinde olduğunu belirtmişti, bu açıklamaya ne Vilnius’tan, ne Brüksel’den ne de Tiflis’tan resmi olarak karşı bir açıklama gelmedi. Haberde bu yazılanlar ile bağlantılı olarak Batı’nın Abhazya’nın tümü ile Moskova’nın etkisi altında kalmaması için bağımsızlığını tanımaya hazırlandığı sonucuna varılıyor.

Yazı da ayrıca, Ağustos savaşından iki ay önce AB Yüksek Komiseri Javier Solana Suhum’a geldi ve Sergey Bagapş’a Gürcistan ile görüşmelerde bizzat kendisinin arabuluculuk yapabileceğini belirtmişti ve devlet başkanı bu teklife hayır dememişti. Bu görüşmenin ardından bir ay sonra ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza Abhazya’ya geldi ve Abhazya’da görev yapan Rus Barış Gücü’nün yerine “Uluslar arası Polis Gücü”nün görev  yapmasını teklif etmişti, Abhaz tarafı yine bu teklife de hayır demedi.

Bu durumda sorun olarak Batı’nın bu adımı atması sonucunda Gürcistan’ın vereceği tepki kalmaktadır. Uzmanlar, Gürcistan’ın kendi toprakları olarak kabul ettiği bu toprakların Batı tarafından fiili olarak bağımsızlıklarının tanınması karşısında Tiflis’in davranışının nasıl olacağını kestiremiyorlar.

http://www.newsru.com/world/14apr2011/priedut.html

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.