RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:10:27 tarihnde eklendi. 875 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye Abhazya'yı tanıma niyetinde değil

TC. HÜKÜMETİ AÇIKLAMASI: TÜRKİYE ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMA NİYETİNDE DEĞİL!"
Türkiye Abhazya'yı tanıma niyetinde değil 08/04/2011. 7 Nisan sabahı Abhazya Devlet Başkanı Sergey Bagapş Ankara'ya geldi. O nun ziyareti hemen kamuoyunun dikkatini çekti. Bagapş yerel basın - yayın organlarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok kalabalık bir Abhaz diasporasının yaşadığını ve onnlarla bir arayagelmekten dolayı memnun olduğunu söyledi.

Bu arada T.C. Hükümeti tarafından yayınlanan açıklamada Türkiye'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma niyetinin bulunmadığı belirtildi ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün desteklendiği vurgulandı. Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk Basın yayın Organlarına iletilen resmi yazıda "Sergey Bagapş'ın Türkiye ziyareti resmi bir nitelik taşımamaktadırve Türk Vatandaşları tarafından oluşturulmuş olan sivil toplum kuruluşlarının daveti üzerine gelimiştir" açıklamasına yer verildi. 

 T: C. Dışişleri Bakanlığı Resmi açıklaması "Türkiye, Gürcistan’la geleneksel dostluk ve her alanda kapsamlı işbirliğine dayanan stratejik ortaklığına çok büyük önem atfetmektedir.

Türkiye, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik hassasiyetini tamamıyla paylaşmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye uluslararası tanınmış sınırları çerçevesinde Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü tanımakta ve desteklemekte, bu politikayı temel bir tutum olarak sürdürmektedir.

Sayın Sergey Bagapş’ın Türkiye ziyareti, Türk vatandaşları tarafından kurulan sivil toplum örgütlerinin daveti üzerine ve onların münhasır sorumluluğunda sağlık gerekçeli olarak gerçekleşecektir. Bu ziyaret hiçbir resmi nitelik taşımamaktadır.

Türkiye, iki ülke halklarının ve bölgenin tamamının çıkarları doğrultusunda Gürcistan ile stratejik ilişkilerini derinleştirme konusundaki kararlılığını yeniden teyid eder. "

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.