RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2011, Cumartesi 08:09:18 tarihnde eklendi. 753 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'dan terör eylemleri

GÜRCİSTAN, ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİ'NDEKİ TERÖR EYLEMLERİNİ HIZLANDIRIYOR
Gürcistan'dan terör eylemleri 09/04/2011. İki gürcü terörist Abhazya Cumhuriyeti Toprakları üzerinde öldürücü saldırı eylemleri yapmak için hazırlanıtyorlardı. Terör eylemleri hazırlık döneminde bulunan bu kişileri Rus Sınır Muhafızlarına saldırdılar ve bunlardan bir kişiyi öldürdüler.

Abhazya Cumhuriyeti Terörle Mücadele Koordinasyon Merkezi tarafından Cumartesi günü "bizler daha önceden aldığımız bilgilere göre Gal Bölgesi'nin üst alanlarında 25 kişilik bir gurubun terör eylemi gerçekleştirmek amacı ile hareket ettiğini öğrendik" açıklaması yapıldı.

Gazetecilerin Abhazya Cumhuriyeti Devleti Güvenlik Hizmeti'nden "Olay saat 14:00 (Mosk. saati) sıralarında Çubuhindj Köyü yakınlarında olağan devriye görevini yapan Rus Sınır Muhafızlarına ateş açılması ile yaşandı. teröristlerin bulunduğu binadan devriye görevini yapan rus sınır muhafızlarının üzerine doğru ateş açıldı, Gurup Komutanı Kıdemli Yarbay Vasily Kvitko olay yerinde yaşamını yitirdi ve sınır muhafızı Vasily Donov hafif biçimde yaralandı. Rus Sınır muhafızları tarafından açılan karşı ateş sonucunda saldırgan guruptan iki kişi öldü. Saldırganlardan birisinin kimliği Bal Bölgesi Güvenlik Güçleri tarafından aranan bir kişi olduğu belirlendi. Laşa Ciçinava 1975 yılı doğumlu Zugdidi'li (Gürcistan), 2008 yılında Abhazya Cumhuriyeti Asladziya'nın kaçırılması, 29 Ocak 2010 tarihinde Çubuhindj Köyü'nde iki Abhaz vatandaşı Aşuba ve Kekeliya'nın ödürülmesi olayına karışması gibi sadırılarda bulundu" açıklaması yapıldı.

Abhazya Cumhuriyeti'nde görev yapan İnterfaks Ajansı "Olayın gerçekleştirildiği ve iki teröristin öldürüldüğü ev içerisinde güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada dört adet el bombası, iki adet otomatik tüfek ve bunlara ait askeri malzeme bulunduğu bildirildi. ;Elbiseleri sivil giyimhafif giyimli bir ceket ve ayaklarında askeri postallar bunuyordu. Saldırganların daha önceden hırsızlık yapan ve fidye amacı ile insan kaçırmak amacı ile bölgede faaliyet gösterdiği belirtildi." bilgisi verdi. 

Abhazya Cumhuriyeti Güvenlik Makamları, Gürcistan Özel Timleri ile bölgede bulunan suç örgütleri arasında Gal Bölgesi'nde istikrar ortamınının bozulması ve Abhaz Güvenlik güçlerine saldrmak amaçlı işbirliği yapıldığı hakkında bilgilerinin bulunduğunu açıkladılar. Bölgede son üç ay içerisinde sekiz adet silahlı soygun ve bölge yaşayanlarından adam kaçırma eylemleri gerçekleştirildi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.