RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 21:44:28 tarihnde eklendi. 897 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Devlet Başkanı Türkiye'de

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ'IN TÜRKİYE ZİYARETİ BAŞLADI
Abhazya Devlet Başkanı Türkiye'de 07/04/2011. Devlet Başkanı ile birlikte Türkiye’yi ziyaret eden heyet içerisinde Devlet Başkanlığı Protokol müdürü Grigory Enik, Devlet Başkanı Danışmanı Sariya Amıçba, Dışişleri Bakanı Maksim Gvindjiya, Ekonomi Bakanı Kristina Ozgan, Abhazya Ulusal Bankası Başkanı İllarrion Argun, Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba, Milletvekili Talih Hötüş, 2 kez dünya serbest güreş Şampiyonu Sporcu Denis Sarguş, Abhazya İşadamları Birliği Başkanı Leonid Osia vd. bulunuyor.

Apsnypress Haber Ajansının, Devlet Başkanlığı Basın birimi Başkanı Kristian Bjania’dan aldığı bilgiye göre, Devlet Başkanı Ankara’ya günün ikinci yarısında geldi. Başkan Türkiye’nin başşehrinde iki ülkenin işadamları ile işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile ilgili olarak bir dizi görüşmelerde bulunacaktır.

Gezinin ana bölümü İstanbul’da ve Abhaz ve Çerkes Diasporasının yoğun olarak yaşadığı diğer bölgelerde gerçekleştirilecektir.

Sergey Bagapş, ziyareti arifesinde, vatandaşlarına Türkiye’ye geleceğini Türk medyası aracılığı ile duyurdu. Yaptığı açıklamada bölünmüş olan Abhaz halkına ikinci bir ev yarattığı için Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan minnettarlığını belirtti.

Sergey Bagapş’ın Türkiye ziyaret,  yapmış olduğu ikinci ziyaret niteliğini taşıyor. Sergey Bagapş daha önce Başbakan olarak Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.