RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 21:38:58 tarihnde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da arkeolojik keşif

SUHUM'DA M.Ö. IV - III DÖNEME AİT SU KUYUSU BULUNDU
Abhazya'da arkeolojik keşif 04/04/2011. Abhazya Devleti Tarihi ve Kültürel Mirasını Koruma Merkezi Temsilcisi Vadim Bjaniya bugün gazetecilere yaptığı açıklamada “Abhaz arkeologlar, Rusya Federasyonu’nun Suhum’da inşaatı sürdürülen Abhazya Büyükelçiliği alanı içerisinde M.Ö. IV – III Yüzyıla ait su kuyusu buldular” dedi.

Vadim Bjaniya “Antik dönem kültürü Abhazya’ya M.Ö. VI Yüzyıldan bu yana Yunan kolonizasyonu döneminden itibaren geçti. Kuyunun yan çeperleri kireç olarak değil de, nehirlerden taşınmış olan taş parçaları ile döşenmiş durumda bulunuyor. Su kuyusunun derinliği 5 metreyi buluyor. Kuyunun dibinde siyah lake kaplı seramik eşya ve çanak, çömlek bulundu” dedi.

Vadim Bjaniya “Arkeologlar, Dioscuri (Suhum’un antik dönem’deki adı – abhazyam.com) sakinleri serin içme suyu temin etmek için büyük kuyular inşa etmiş olduklarını tahmin etmektedirler. Abhazya genelinde bu formda kuyulara pek rastlanmamıştır. Onlar genelde Karadeniz’in kuzeyinde, Gelendzhik, Anapa, Antik Kırım Şehri yakınlarında düzgün kesilmiş kaya ve farklı taş parçaları ile döşenmiş kuyular görülmektedir” dedi.

Vadim Bjaniya “Elbette bizler bu nesnelerin korunur ve görünür duruma getirilmesini istiyoruz. Günümüzde onun korunması ve muhafaza edilmesi için pek çok yolu bulunmaktadır. Şimdilik bu eşsiz arkeolojik alanın kaderinin ne olacağını net olarak bilemiyoruz. Yakın bir zaman içerisinde Abhazya Cumhuriyeti Tarihi ve Kültürel Alanları Koruma Merkezi olarak Rusya Federasyonu Büyükelçisi Semyon Grigoriev ile görüşülecektir” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.