RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:58:04 tarihnde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komite'den sınır görüşmeleri ile ilgili açıklama

KADK "ABHAZYA DEVLET SINIRLARI, TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ, BÖLÜNEMEZ, BOZULAMAZ, DEVREDİLEMEZ!"
Komite'den sınır görüşmeleri ile ilgili açıklama KAFKAS ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ (KADK) MOSKOVA'DA SÜRDÜRÜLEN ABHAZYA - RUSYA DEVLET SINIRLARININ BELİRLENMESİ TOPLANTISI HAKKINDA BİLDİRİ YAYINLADI.

31/03/2011. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri, Moskova'da sürdürülen Abhazya - Rusya Federasyonu Devlet Sınırlarının belierlenmesi amacı ile yapılan toplantı da ve öncesinde yaşanan önemli sorunlar varlığını sürdürmektedir. Özellikle Abhazya Cumhuriyeti'nin Gagra Bölgesi ile ilgili olarak Rusya Federasyonu'nun 160 Km2 lik bir alanı talep etmesi hakkında Abhazya Cumhuriyeti'nde ciddi tepkiler yaşanmaktadır. Talep edilen toprakların aslında Gagra bölgesinin %20'sini bulduğu biçiminde görüşlerde bulunyor.  İnsanlar bu konuya karşı tepkilerini belirtmek amacı ile imza kampanyaları düzenlemekte ve tepkilerini yoğunlaştırmaya başladılar. Bizler Abhazyam.com olarak Abhaz Diasporasına bu konuyu haber olarak duyurduk. KADK Konu hakkında duyarlılığını belirten bir bildiri yayınladı. Aslında tüm Abhaz Diasporasını kapsayacak bir İmza kampanyası, miting vb. eylemler ile duyarlılığımızı hissettirecek eylem biçimleri yaşama geçirilmelidir. Konu kuru bildiriler ile geçiştirilebilecek boyutta bulunmuyor. KADK, Abhaz - Fed ve Abhaz Diasporası en kısa süre içerisinde toplanarak eylem programını belirlemelidir. Haydi Görev Başına!

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A'tanba)



SÖZ; AİBGA’DAN SÜRÜLENLERİN MİRASÇILARINDA…

Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki sınırların belirlenmesi için 2010 yılında oluşturulan Abhaz ve Rus taraflarından oluşan komisyonda sınırların çizilmesinin, sınırların tespitinden sonra yapılacağı protokolü imzalanmıştır. Ancak Mart 2011 tarihinde yapılan toplantıda Rusya’nın tek taraflı hazırladığı, kabul edilemez bir sınır teklifi Abhaz tarafına sunulmuştur. Abhazya’dan toprak talebi içeren bu teklifin kendisi kadar olimpiyatların gerekçe gösterilmesi de ayrı bir talihsizliktir; egemenliğin, toprak bütünlüğünün ihlalidir. Abhazya devlet sınırları, toprak bütünlüğü; bölünemez, bozulamaz, devredilemez. Toprağımıza yönelik taleplerin teklif edilebilmesi, akıldan geçirilebilmesi bile kabul edilemez. Bağımsız ve tanınmış bir ülkeye bu teklifi yapabilme cesaretinin kaynağını anlayamadığımız gibi bir yöneticinin böyle bir teklifi onaylayabileceğinin düşünülmesini de anlayamıyoruz. Toprağımızdan değil bir parçayı, bir çakıl taşını dahi vermeyeceğimizi, egemenliğimizi bir daha kesintiye uğratmayacağımızı artık tüm dünya bilmelidir; dünyadaki tüm devletler ve halklar gibi Abhazlar için de ülke çıkarları her türlü dostluğun önündedir.

Abhazya’nın sürgündeki doğal vatandaşları olarak vatanımızdaki kardeşlerimiz kadar infial içerisindeyiz. Böyle bir teklifte bulunulabilmiş olmasını ulusumuza hakaret addediyoruz.

Saygılarımızla

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan Argun

Kaynak: info@abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.