RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:54:53 tarihnde eklendi. 714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınır sorunu görüşülüyor

ABHAZYA HEYETİ MOSKOVA TOPLANTISINDA SINIRLAR HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİ SUNDU
Sınır sorunu görüşülüyor 29/03/2011. Moskova’da bugün, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu sınırlarının çizimi amacı ile oluşturulan ikili komisyon toplantısı çalışmamalarına başladı.

Abhazya Cumhuriyeti Heyet Başkanı Milletvekili Valery Kvarchia, Moskova’dan Apsnypress Haber ajansına telefon ile yaptığı açıklamada “Abhazya Cumhuriyeti Heyeti olarak sınır çalışmaları ile ilgili kendi tekliflerimizi toplantıda Rus tarafına sunduk. Rus tarafı bizlerin sunumlarımız üzerinde çalışmalarını yaptıktan sonra yarın kendi önerilerini bizlere sunacak. Genel olarak toplantı verimli geçmiştir” dedi.

Abhazya Cumhuriyeti Heyeti’nde Komisyon Başkanı milletvekili Valery Kvarchia’nın dışında, Milletvekili Valery Bganba ve Garik Samanba, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Ekoloji ve Çevre Komitesi Başkanı Roman Dbar, ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Jeodezi ve Kartografya Bölüm temsilcileri de bulunuyorlar.

Abhazya Komisyonu, farklı biçimlerde ki malzemeler, arşiv belgeleri ve harita belgelerini hazırladı.  Görüşmeler Abhazya Cumhuriyeti’nin devlet sınırlarının kuzey ve kuzey-batı bölgelerinin çizimi ile ilgili olarak gerçekleşti.

Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu 3 Mayıs 2010 Tarihinde “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırları” Kanunun onayladı. Yasaya göre Bölüm 1. Madde 2: Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslar arası hukuk kuralları çerçevesinde Rusya Federasyonu ile olan kara sınırı, eski SSCB döneminde var olan Abhazya Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Sınırları olarak kabul edilmiştir.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.