RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:53:28 tarihnde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya-Rusya sınırında sorun

ABHAZYA VE RUSYA ARASINDAKİ DEVLET SINIRININ ÇİZİMİNDE SORUN VAR
Abhazya-Rusya sınırında sorun /03/2011. Rusya Federasyonu tarafından Abhaz köyü olan Ayıgba’nın Rusya Federasyonu topraklarında bulunduğu hakkında Abhazya’ya yapmış oldukları başvuru hakkında “Rosbalt”  Muhabirinin soruların yanıtlayan Abhazya Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Agırba “Kamuoyunda, Abhazya ve Rusya Federasyonu arasında ki sınır çizimi sorunlarının tartışılması bölgede yapılan spor kompleksi projesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

İrina Agırba “Abhazya Tarihi, çok uzun ve uzun bir süreç yaşıyor, bundan dolayıdır ki toprak sorunu Abhaz toplumu tarafından çok hassasiyet duyulan bir konudur. Bu bizler için dostluk ve güvenlik anlamında net bir test olacaktır – ve bu önemli sorun onlar içinde bir test olacaktır” dedi.

İrina Agırba “Abhazya tarafı olarak bu konu hakkında hiçbir onay verilmemiştir, Abhazya ve Krasnodar Eyaleti arasında bütün belgelerin incelenmesi sonrasında çıkacak olan sonuca göre sınırın belirlenmesi gerekir” vurgulamasında bulundu.

İrina Agırba “Abhaz ve Rus tarafı temsilcilerinin ortak dili kullanabileceklerine inanıyorum. Rusya – güçlü ve büyük bir ülke ve bu onlar için herhangi bir ciddi sorun olmaz” vurgulamasında bulundu.

29 Mart’ta Moskova’da Abhazya ve Rusya Federasyonu arsında ki devlet sınırının çizimi konularının görüşülmesi amacı ile ikili komisyon toplantısı yapıldı. Abhazya Ulusal Birlik ve Gelişim Partisi (FNEA) görüşmelerin hazırlanmasında ki endişelerini gündeme getirdi. FNEA, “Komisyon toplantısında ilk ortaya çıkan verilere göre Abhazya Cumhuriyeti’nin  Gagra Bölgesinin kuzey – doğu bölgesinde bulunan önemli topraklar Rusya Federasyonu lehine düzenlenebilir” diyerek kaygı duyduklarını belirtti.

http://www.rosbalt.ru/kavkaz/2011/03/28/833291.html

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.