RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:51:49 tarihnde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yuri Luzhkov'un Abhazya'da gayrimenkulü yok

ABHAZYA DEVLETİ "YURİ LUZHKOV'UN ABHAZYA'DA GAYRİMENKULÜ BULUNMUYOR
Yuri Luzhkov'un Abhazya'da gayrimenkulü yok 28/03/2011. Abhazya Cumhuriyeti Yetkilileri, Rus Basın Yayın Organlarında Eski Moskova Belediye Başkanı Yuri Luzhkov’a ait gayrimenkullere el konulduğu biçiminde çıkan haberlerin gerçekle hiçbir  ilişkisinin olmadığı açıklandı.

İnternet Medya Ortamında, Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Merab Kişmariya’nın “Luzhkov’un Abhazya Cumhuriyetinde gayrimenkulleri bulunuyor ve Abhazya Hükümeti bunları geri almayı planlıyor” açıklaması yapılmıştı. Merab Kişmariya basın yayın organlarında yapılan bu yayınlar hakkında “Ben böyle bir açıklamada bulunmadım, bu söylenenlerin hepsi saçmalıktır” açıklamasında bulundu.

Devlet Mülk Yönetimi ve Özelleştirme komitesi tarafından yapılan açıklamada Rus Basınında çıkan haberlerdeki gibi eski Moskova belediye başkanının Gagra’da ki Stalin Tatil Evi, “Amra” Sanatoryumu, “Gagripsh” ve “Kolkhida” Otelleri ile hiçbir ilişkisi bulunmadığını açıkladı. Devlet Mülk Yönetimi ve Özellieştirme Komitesi ayrıca, Luzkhov’un Gagra sahillerinde “özel mülk edindiği” biçimindeki haberlerin de asılsız olduğu belirtildi.

Devlet Komitesi Başkanı Konstantin “Bizde toplumun ortak kullanıma açık olan alanları kimseye verilemez” dedi.

Rus Basın Yayın organlarında Tanınmış Abhaz iş adamı Beslan Butba tarafından onarılan Suhum’da ki “Ritsa” Otelinin Luzhkov’un olduğu yazıldı. Suhum otellerinden olan ve 80’li yılların sonlarında yanan “Abhazya” oteli Rus İş gurubu olan “Conti” şirketine kiraya verildi.

Moskova Şehir Yönetimi, Pitsunda’da 20 yıl önce SSCB Devlet Bankası tarafından inşa edilen ve “iskelet” durumunda bulunan Sanatoryum binası için öneride bulundu. 30 Eylül 2008 Tarihinde Yuri Luzhkov ve Abazya Devlet Başkanı Sergey Bagapş, gelecekteki Moskova Sanatoryumu’nun temelini atacak olan bir mesaj kapsülü hazırladılar.

Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Hükümetine üst düzey yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre Moskova Şehir Yönetiminin desteği ile şehir merkezinde ki büyük arazi üzerinde “Moskova Evi” adında eğlence merkezi ve golf kulübü inşa ediliyor.

Üst düzey kaynak “Moskova Evi”, özel mülkiyet değildir, Moskova şehir yönetimine ait bir iş merkezi. Diğer inşa edilen “Moskova Evleri” gibi, Minsk, Erivan, Riga, Sofya ve dünyanın diğer illerinde olduğu gibi inşa edilen kültür ve iş merkezleri olarak bilinmektedirler. Onlar özel mülkiyet olarak kabul edilemezler” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.