RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 10:55:31 tarihnde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Almanya'da AIKZE açıldı

ALMANYA'NIN DÜSSELDORF ŞEHRİNDE "ABHAZYA KÜLTÜR MERKEZİ" (AIKZE) AÇILDI.
Almanya'da AIKZE açıldı 20/11/2007 Tarihnde Abhazya Devleti Dışilişkiler Komite Temsilcisi Abhazya milletvekili Guram GUMBA ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelen Abhaz Diyaspora temsilcileri arasında toplantı yapıldı.

Guram GUMBA; diyaspora temsilcilerine Abhazya'nın politik, ekonomik ve kültürel yaşamı, Gürcistan-Abhazya Anlaşmazlığının son durumu, Abhazya'nın Devlet oluşumu çalışmaları sırasında karşılaşmış oldukları sorunların çözümü ve hangi aşamada bulundukları hakkında bilgi verdi.

Diyaspora temsilcileri de, yaşamış oldukları ülkeler ile ilgili bilgiler verdiler. Abhazya'nın Tanıtımı Çalışmaları sırasında karşılaşmış oldukları sorunlar ilei ilgili olarak Guram GUMBA'yı bilgilendirdiler.

1992-1993 Savaş Yılları sırasında Avrupa Diyasporasının Kriz Komitesi Temsilciliklerini  yapan Özkan TARBA; Alaaddin KUTARBA; Kırgız AJANBA ve Zeki KABBA o dönemde diyasporada yaşayan Abhazların karşılaşmış oldukları sorunları anlattılar.

Diyaspora temsilcileri; Ana Vatan ile ilişkilerin geliştirilmesinden ümitli olduklarını, Abhazya'nın hakkında Avrupa'da Bilgilendirme ve Propoganda Çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Almanya'nın DÜSSELDORF Şehrinde açılan "Abhazya Kültürünü Bilgilendirme Merkezi"nin Temsilciliğini Muharrem TAMBİYA yürütecektir.(AIKZE) Merkezin, Batı Avrupa'da yapacağı Abhaz-Abazin Kültürünün  Tanıtımı ve Propogandası çalışmalarına destek vereceği belirtildi. 

Yukarıdaki bilgiler Apsnypress Haber Ajansına Abhazya Dışişleri Bakanlığının Almanya Temsilcisi Hibla AGIRBA tarafından verilmiştir.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.