RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:43:00 tarihnde eklendi. 663 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vyacheslav Chirikba'dan açıklama

VYACHESLAV CHİRİKBA "ABHAZYA OLARAK BM'İN GAL GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİLMESİNE KARŞIYIZ
Vyacheslav Chirikba'dan açıklama 25/03/2011. "Эхо Кавказа" Tarafından bildirildiğine göre Gal Bölgesinde düzenlenen “Beşli Mekanizma” toplantılarına katılmak üzere Abhazya’da bulunan BM Özel Temsilcisi Anti Turunen, Suhum’da Abhazya Devlet Başkanı’nın Uluslar arası İlişkiler Temsilcisi Vyacheslav Chirikba ile Suhum’da görüşmelerde bulundu. Görüşme sırasında taraflar Gal Bölgesi’nde yaşanabilecek olumsuz olayları önlemek ve diğer sorunların çözümü amacı ile yapılacak olan bir sonraki toplantı hakkında konuştular. Ancak, Abhaz tarafı, ana konu olarak Gal bölgesi toplantılarına başkanlık görevini sürdüren BM Temsilciliğinin toplantılara katılmama kararını gündeme getirdi.

Anti Turunen, yakın zaman içerisinde Abhazya2da ki çalışmalarını sona erdirebilir. BM, Gal bölgesi toplantılarına resmi olarak katılmama kararını finansal sorunlara bağlıyor. Abhazya tarafı ise böyle bir uygulamanın yaşama geçmesi Gal Bölgesi’nde yapılan görüşmeler sürecinin siyasal olarak ters tepki yaratabileceğini belirtiyor. BM’in görüşmeleri tarafsız bir biçimde yönettiğini açıklıyor.

Vyacheslav Chirikba “Abhazya, AB Temsilciliğinin Gal Görüşmelerinde ki başkanlık görevini sürdürebileceği konusunda hazır değildir. Anti Turunen – Gal Görüşmelerinin tek tarafsız arabulucu görevini sürdürüyor. O tarafsız yönetici rolünü gösteriyor. Eğer BM Gal Toplantılarında bulunmaz ise, bizler bu görüşmelerde AB Temsilciliğinin başkanlığında sürdürülmesine hazır değiliz” dedi.

Anti Turunen Gal Bölgesi görüşmelerinde iki yıldır bu konumda ki görevini sürdürüyor. Finlandiyalı diplomat, Abhazya’nın bu olaylardaki konumu ve insani ilişkiler hakkında oldukça aşina olarak bulunuyor. Vyacheslav Chirikba “BM Abhazya ve Gürcistan arasındaki sorun konusunda çok iyi bilgi birikimine sahip bulunuyor. Her türlü sorun ile ilgili olarak fikir yürütebiliyor. Ben Anti Turunen’in Gal Görüşmelerindeki sorunların çözümüne çok büyük katkılarının bulunduğunu düşünüyorum. Cenevre görüşmelerinde birçok sorunun çözümünde önemli katkılarda bulundu. O, konulara herhangi bir ideolojik yaklaşım dışında insani ve pragmatik olarak yaklaşıyor. Bizler, Anti Turunen’in Abhazya ile ilgili çalışmalarını sürdürmesini ümit etmek istiyoruz” dedi.

Apsnypress tarafından verilen bilgiye göre, Anti Turunen Tarafından yapılan açıklamada Abhazya – Gürcistan Sınırı Bölgesi’nde ki olayların önlenmesi ve sorunların çözümü amacı ile ilgili olarak Gal’de yapılan “Beşli Mekanizma” Toplantılarının bir sonraki toplantısı 4 Mayıs 2011’de gerçekleştirilecektir.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.