RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:16:35 tarihnde eklendi. 665 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcü Uzman Mamuka Areshidze

MAMUKA ARESHİDZE "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN GERİYE DÖNÜŞÜ UZUN SÜRMEYECEKTİR!"
Gürcü Uzman Mamuka Areshidze 16/03/2011. Sevgili Abhazyam.com üye ve izleyicileri, bilindiği üzere sizlere belli aralıklarla Gürcistan'dan haberler veriyoruz. Bu haberlerimizde Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya üzerinde ki emellerinin ne durumda bulunduğunu ve Abhaz Diasporası’nın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtmek içindir. Aşağıda yayınladığımız Gürcü Siyaset Uzmanı Mamuka Areshidze’nin görüşlerini gördükten sonra bu konudaki haklılığımızın doğrulandığı ortaya çıkmaktadır.

16/03/2011. Gürcü Uzman Mamuka Areshidze, REGNUM Haber Ajansı Muhabiri’ne yaptığı açıklamada “SSCB’nin dağılmasından bu yana 20 yıl geçti,, bu süreç Gürcistan için bir çok kazanım ve çok önemli kayıplar ile geçti. SSCB’nin çöküşü sonrasında Gürcistan olarak ilk süreç olarak bağımsızlığını elde etti, sosyal yaşamında ve ekonomik sisteminde gelişmeler elde edildi” dedi.

Mamuka Areshidze “Gürcistan, bağımsızlığını ilan ettikten sonra uluslar arası toplumda tanınırlığını sağlamış oldu. Kaybedilenler ise öncelikli olarak Abhazya ve Güney Osetya’yı topraklarından kaybetti ve bu kaybedilen yerlerin kayıp olma sürecinin uzun olmayacağını ümit ediyorum” dedi.

Mamuka Areshidze “Bizler ayrıca ekonomik hızımızı yitirdik. Herkes tarafından bilinir ki Gürcistan her zaman için kendi kendine yeten bir ülke konumunda bulunuyordu. Rusya ile çatışmaya girdikten sonra bizler karşılıklı dostluk ve ilişkilerimizi yitirdik. Öncelikle manevi ilişkilerin kurulabileceğini düşünüyorum. SSCB dağıldıktan sonra geçmişteki büyük kardeş ile küçük kardeş birbirlerinden ayrıldılar  – Tek kelime ile iyi. Ancak, manevi bağlarımız koptu - bu da kötü” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.