RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2011, Cuma 20:16:00 tarihnde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal Bölgesi'nde toplantı

BESLAN ARŞBA "GAL BÖLGESİ SAKİNLERİ, ABHAZYA VATANDAŞLIK PASAPORTU SAHİBİ OLUYORLAR
Gal Bölgesi'nde toplantı 16/03/2011. Abhazya Devlet Televizyonu tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Kamu Meclisi 15 Mart Salı günü Gal Bölgesi'nde toplantı düzenledi. Toplantıda, pasaport düzenlenmesi, sınır geçişleri, eğitim sorunları, yol ve apartman çatılarının onarımı, içme suyu konuları ele alındı.

Toplantıda, Gal bölgesi okullarında Abhaz ve Rus Dili öğretmen sayısında ki eksikliğin, Gal bölgesi öğrencilerinin Abhazya eğitim sistemindeki gelişimlerini engelleyeceği belirtildi. Bu sorunun çözümü için Yönetimin Gal Bölgesi’nde bulunan farklı köylerde ki öğrencilerin öğrenim görebilecekleri yatılı okulların açılması önerildi.

Kamu Meclisi Sekreter Yardımcısı Daniel Ubiriya “Ben bölge yaşayanlarının Abhaz dili ve Abhazya tarihini öğrenmek, topluma tam olarak uyum sağlamak istediklerinden dolayı memnunum. Yatılı bölge okullarının oluşturulması fikrinin buna destek vereceğine inanıyorum” dedi.

Gal Bölge Valisi Beslan Arşba “Gal Bölgesi yaşayanlarının Abhazya Cumhuriyeti Pasaportu sahibi olmaları ile ilgili olarak çalışmalar sürdürülüyor. Ancak, birçok Gal Bölgesi sakininin belgesi bulunmadığı için sorun yaşanıyor, bunun düzelmesi için zamana gereksinim var. Bütün bu zorlulara rağmen bugün için 6.000’in üzerinde kişi pasaport sahibi oldu. Birçok kişi Abhaz pasaportu almak istiyor. Birçok başvuru sahibi bulunuyor ve zaman içerisinde pasaportlarına sahip olacaklar” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.