RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 21:13:52 tarihnde eklendi. 720 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ramin Gabliya'dan açıklama

RAMİN GABLİYA "GÜRCİSTAN'DAN ABHAZYA'YA SOKULMAK İSTENEN UYUŞTURUCUYA KARŞI SINIRIMIZI KORUYORUZ
Ramin Gabliya'dan açıklama 06/03/2011. Abhazya cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramin Gabliya Apsnypresss Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Gürcistan hükümeti uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı konusunda kendi suç ortaklığını gözlerden kaçırmak için bu konuda Abhazya ve Güney Osetya’yı suçluyor. ‘Hastalıklı kafadan sağlıklı düşünce çıkmaz.’ Her zaman olduğu gibi, herhangi bir ‘kara delik’ bulduğunu zannederek Abhazya’ya karşı uluslar arası toplum içerisinde bunu kullanmaya çalışıyor” dedi. 

Gürcistan Haber Ajansı (GHİ) tarafından verilen bilgiye göre Gürcü Milletvekili Goka Gabaşvili Abhazya Cumhuriteti ve Güney Osetya Cumhuriyeti yetkililerini uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığı ile suçlamıştı. Başbakan Yardımcısı Giorgi Baramidze ‘de bölgede var olan uyuşturucu transit geçişindeki asıl tehlike Abhazya ve Güney Osetya’dan kaynaklandığını söylemişti. 

ABD Dışişleri bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Gürcistan’da ki uyuşturucu kaçakçılığının attığının ve ana geçiş yollarından birisi olduğunun belirtilmesi üzerine Gürcü yetkililerden böyle bir tepkinin olması normaldir. ABD Dışişleri Bakanlığı Raporunda, bu gelişmenin Gürcistan’ın İran ile Vize rejimini basitleştirilmesinden söz edilerek “Eğer yapılan anlaşmada gerekli kontrol ve muayene sistemi sağlanamaz ise Gürcistan’dan uyuşturucu geçişi artabilir. Afganistan’da üretilen uyuşturucunun % 40’ının İran üzerinden geçtiği biliniyor. Uyuşturucu kaçakçılarının Gürcistan – İran arasında ki kolay geçişi kullanarak kendilerine yeni yol bulmaları için ciddi nedenleri vardır” vurgulaması yapıldı.  

Ramin Gabliya “Abhazya Cumhuriyeti uyuşturucu bağımlılığı ile ciddi bir savaş veriyor. Ülke içerisinde uyuşturucu satımı ve kullanımı ile ilgili olarak ciddi cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı   ve İstihbarat Güçleri birlikte Abhazya’ya Gürcistan toprakları üzerinden uyuşturucu maddelerinin sokulma girişimlerine karşı gerekli önlemleri almaktadır” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.