RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 20:52:41 tarihnde eklendi. 954 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nina Mazai'den Basın toplantısı

NİNA MAZAİ "BELARUS PARLAMENTOSU, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARI KONUSUNU GÖRÜŞECEK!"
Nina Mazai'den Basın toplantısı 03/03/2011. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri. Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri, bağımsızlıklarının tanınması amacı ile 2008 yılı sonunda Belarus Parlamentosu’na başvuruda bulunmuştu. Aradan 2 yıl gibi bir süre geçti. Bu süreç içerisinde Belarus Parlamentosu Komisyonları, Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan’ı ziyaret ederek bir rapor hazırlayarak Parlamentoya sundular.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko ODKB liderleri önünde Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıyacağı açıklamasını yaptı, ABD ve AB Ülke Yöneticileri Belarus Devlet Başkanını açık olarak bu iki ülkenin bağımsızlığını tanırsanız ciddi baskı görürsünüz diyerek tehdit edildi.

Belarus Devlet başkanlığı Seçimleri sonrasında Devlet Başkanlığı görevine yeniden seçilen Aleksandr Lukashenko’yu ABD ve AB Ülkeleri tanımıyor. Ancak Aleksandr Lukashenko’nun devlet başkanlığını ilk tanıyan ülke liderlerinin içerisinde Mihail Saakaşvili’de bulunuyor. Bu tanınma kararına ABD ve AB Ülkeleri sesini çıkarmıyor.

Belarus parlamentosuna ve Aleksandr Lukashenko’ya Gürcü Diasporası tarafından daha önceleri Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması konusunda da çeşitli kampanyalar düzenleniyor.

Aşağıda sizlerle buluşturacağımız haberden de anlaşılacağı üzere Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması konusu dışarıya pek yansıtılmaya çalışılmasa da Belarus Parlamentosu’nda da ciddi olarak tartışılıyor.

Bu açıklamalar sonrasında bizlerin başlatmış olduğu ve çeşitli dönemlerde sizlere hatırlatmış olduğumuz Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko ve Belarus Parlamentosu’na Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması çağrımızın ne derece doğru olduğunu gösteriyor.

Abhaz – Oset ve Kuzey Kafkasya Diasporası lütfen aşağıda ki çağrı mesajına Belarus Parlamentosu ve büyükelçiliklere göndermeyi kendimizie görev edinelim ve haberi olmayanları uyararak kampanyaya katılmalarını sağlayalım.

Saygılarımla

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba)


Президенту, Парламенту Республики Беларусь! Уважаемый Президент, председатель парламента,уважаемые депутаты! Вы являетесь парламентом независимого,суверенного государства. 2011 году обсудите заявлениe о признании независимости Абхазии и Южной Осетии. Мы, Кавказско-Абхазская диаспора,надеемся,что принятое Вами решение будет свободным волеизъвлением, а не результатом давления ЕС и США.
С уважением, Кавказско-Абхазская диаспора.


Gönderilecek olan e-posta adresi

Belarus Meclis Temsilciliği  admin@house.gov.by Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.
Örnek: Belarus Ankara Büyükelçiliği: turkey@belembassy.org Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.
Belarus Londra Büyükelçiliği: uk@belembesy.org Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.



 03/03/2011

 BELARUS PARLAMENTOSU ULUSAL GÜVENLİK VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOMİSYONU BAŞKANI NİNA MAZAİ “BELARUS PARLAMENTOSU “HERHANGİ BİR ZAMAN” İÇERİSİNDE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN TANINMASI KONUSUNU GÖRÜŞECEKTİR”

02/03/2011. Belarus ulusal Parlamentosu’nun 2 Mart Tarihinde ki toplantısı sonrasında Belarus Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Nina Mazai düzenlediği basın toplantısında “Belarus Parlamentosu herhangi bir zaman dilimi içerisinde Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıkları konusunu görüşecektir” dedi

Nina Mazai “Ulusal meclis Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması sorununu görüşmekten vazgeçmeyecektir. Bana göre bu sorunun çözümü herhangi bir zaman içerisinde çözülecektir, bunun için biraz zaman ve üzerinde çalışmak gerekiyor” dedi. Mazai Gürcistan’dan ayrılarak bağısızlıklarını ilan eden ülkelerin taleplerinin görüşüleceği toplantı için belirli bir tarih belirtmedi.

REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre, Minsk, 2008 yılında, Gürcistan’la askeri sorun yaşayan Rusya’yı resmi olarak desteklemedi.  Belarus Devlet Başkanı sorunun parlamentoda görüşülmesi gerektiğini öne sürerek Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımayı reddetti. 16 Şubat 2011’de Belarus Parlamentosu BDT ve Uluslar arası İlişkiler Alt Komite Başkanı İgor Karpenko “Bağımsızlıkların tanınması konusu parlamentoyu ilgilendirmemektedir, bu karar Devlet Başkanı’nın yetki alanı içerisinde bulunuyor. Anayasa ve kanunlara göre bu yetkiye devlet başkanı sahiptir” açıklamasında bulunmuştu.  

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.