RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 20:07:35 tarihnde eklendi. 695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş ile söyleşi

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA'NIN BUGÜNKÜ GÜRCİSTAN LİDERLİĞİ İLE NORMAL KOMŞULUK İLİŞKİSİ OLAMAZ"
Bagapş ile söyleşi 15/02/2011. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş, Suhum’da gazeteciler ile yaptığı söyleşide “Abhazya, Gürcistan ile normal iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyor. Ancak bugün var olan Gürcistan liderliği ile mümkün olamaz” dedi. 

Sergey Bagapş “Mihail Saakaşvili, geriye dönüş masallarını her türlü biçimde ancak Tiflis’te kendisini televizyondan seyreden izleyicilerine söyleyebilir. Devlet büyükelçileri, BM ve AB Temsilcileri bana sürekli olarak Mihail Saakaşvili’nin büyük bir demokrat ve barış istediğini belirtiyorlar. Ancak gerçekçi olmak gerekirse Saakaşvili savaşı sürdüreceğini açıkladı. Ağustos 2008’de yaşananlar benim söylediklerimin gerçek olduğunu ortaya çıkardı” dedi.

Sergey Bagapş “Benim düşünceme göre Saakaşvili – saldırgan, kendisine arka çıkanların desteği ile Güney Kafkasya ve Kuzey Kafkasya’da çatışmalar çıkartarak Kafkasya’nın parçalanmasına çalışıyor. Saakaşvili, Avrupa Parlamentosunda Abhazya ve Güney Osetya sorununda askeri yöntem kullanılmasının kabul edilmeyeceğini belirten sözler kullandı. Yaklaşık olarak aradan iki hafta geçtikten sonra Abhazya benim toprağı ve önümüzdeki yıl Suhum’da buluşacağız biçiminde açıklama yaptı” hatırlatmasında bulundu.

Sergey Bagapş , Gal Bölgesi yaşayanlarının devlet sınırı olan İngur nehri üzerinden geçişler ile ilgili soruya verdiği yanıtta “Konu hakkında Gal şehrinde yapılan Beşli Mekanizma toplantıları ile Cenevre görüşmelerinde tartışmalar sürdürülüyor. Bizler Gal Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın Zugdidi Bölgesinde bulunan akrabaları ile görüşmelerine karşı değiliz. Ancak açıkça belirlenmiş olan yasal kurallara uyulması ve sınır geçiş noktaları kullanılarak Gürcistan’a geçmek gerekiyor. Bizler Gürcistan ile ileride normal ilişkilere girersek iki üç adet daha geçiş noktası açabiliriz. Bizler sınırdan kimler geçiyor ve ne tür mallar taşınıyor bunun kontrol edilmesini ve bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.