RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 17:02:03 tarihnde eklendi. 696 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Valery Korovin açıklaması

VALERY KOROVİN "ABHAZYA, ODKB-AVRASYA EKO. BİRL.-RUSYA-KAZAKİSTAN-BELARUS GÜMRÜK BİRL. KATILABİLİR"
Valery Korovin açıklaması 10/02/2011. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, 10 Şubat'ta Moskova'da düzenlenen "Saakaşvili'nin Yeni saldırganlığı ve Rusya'nın Yeni Kafkasya için Savaşı" adlı Yuvarlak Masa Toplantısında konuşan Rusya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Valery Korovin “Dünya’da hiçbir ülke tek başına kendi güvenliğini garanti edemez, bundan dolayıdır ki ülkelerin uluslar – üstü birleşmelere gereksinimi bulunmaktadır. Abhazya ve Güney Osetya’da bu nedenden dolayıdır ki özellikle kolektif Güven Anlaşması Örgütü (ODKB) gibi uluslar – üstü bir bünye içerisine girmelidir” dedi.

Güney Osetya Temsilcileri, genel olarak Rusya ile askeri işbirliği düzeyinin geliştirilmesi konusunda olumlu tanımlamalar yaparken Moskova Devlet Üniversitesi (MGU) Sosyolojik Araştırmalar Fakültesi Merkezi Başkan Yardımcısı Mihail Tyurenka’nın belirttiği üzere özellikle Abhazya’lı uzmanlar ekonomik sorunlar varlığını sürdüğünü belirtiyorlar.  Tyurenka “Rusya, Abhazya’yı bağımsız bir ülke olarak tanımasına rağmen bu ülke ile ekonomik işbirliği ilişkilerinde çok az ilişkide bulunuyor” dedi.

Valery Korovin “Abhazya ve Güney Osetya, uluslar üstü ekonomik yapılar olan Rusya – Kazakistan – Belarus  Ekonomik Gümrük Birliği (EEA) ve Avrasya Ekonomik Topluluğu (ЕврАзЭС) bünyelerine girmelidir. Evet ve Gürcistan, bu bünyelere katılmayı düşünmedi, sadece batı dünyası ile işbirliği ve ortak katılım için çalışmalarını hızlandırdı. Bu bağlamda Gürcistan BDT’den ayrıldığına pişmandır” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.