RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 16:58:20 tarihnde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çocuk felci kampanyası

ABHAZYA'DA DÜZENLENEN "17 YAŞ ALTI ÇOCUK FELCİ AŞI KAMPANYASI"NDA 37.062 ÇOCUK AŞI OLDU
Çocuk felci kampanyası 10/02/2011. Abhazya Cumhuriyeti’nde düzenlenen 17. yaş altı çocuk felci aşı kampanyası sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda  Abhazya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Daur Tarba “Abhazya Cumhuriyeti’nde 17 yaş altı çocuklar için yapılan aşı kampanyasında 37.026 Çocuk aşılandı” açıklamasında bulundu. 

Çocuk Felci Aşı Kampanyası Toplantısına, Abhazya Sağlık Bakanı Zurab Marşaniya, Sağlık Bakan  Yardımcısı Siruş Oganesyan, Eğitim Bakanı İndira Vardaniya, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Hastaneleri Baş Hekimi Vladimir Berulava ve ayrıca BM Çocuklara Yardım Fonu (UHICEF) Başkanlığı Doktor ekibi katıldı.

Sağlık Bakanı Zurab Marşaniya “17 yaş altı çocuk felci aşı kampanyasının 2. turuna 37. 026 kişi katıldı. Bu kampanya tüm yaş gurubunun %98.3 aşı yapılarak hastalığa karşı korunmuş oldu. Aşı kampanyasının ikinci turunda 580 kişi aşı olmadı” dedi.

Zurab Marşaniya “Abhazya’da çocukların aşı kampanyaları bu yaş gurubunda okullarda yapılması sağlık sistemi çalışmalarımıza da büyük ölçekte katkı sağlamıştır. Aşı kampanyası ile ülkemizde şehir, kasaba ve köylerde yaşayan çocuklarımız hakkında istatistiki veriler elde edilmiştir. Daha önceden aşı yapılan çocuklarlımız elektronik veri tabanı ile kontrol altına alınmış, velilere aşı kartları verilerek aşı sürelerinin kontrol edilmesi sağlanmıştır” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.