RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 16:54:51 tarihnde eklendi. 706 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Sanatçılar Birliği 70 yaşında

ABHAZYA SANATÇILAR BİRLİĞİ 70. YILINI KUTLUYOR
Abhazya Sanatçılar Birliği 70 yaşında 08/02/2011. Abhazya Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği 70. Yılını kutlamaya hazırlanıyor. 70. Yıl kutlamalarının 10 Şubat’ta başlaması planlanmaktadır. Törenler, dernek temsilcilerinin sabah saatlerinde Özgürlük Anıtı’na çelenk bırakması ile başlıyor, daha sonra Merkez Sanat Salonu’nda sergi açılışı yapılacak. Sergiye 50 Abhaz Sanatçının eseri yer alacak. Sergide ayrıca Abhazya Sanatçılar Birliği’nin 70. yılı anısı adına yayınlanan katalogun tanıtımı yapılacak.

10 Şubat günü aynı zamanda Devlet Komitesi Konferans Salonu’nda Abhazya Sanatçılar Birliği’nin III. Kongresi yapılacaktır. Abhazya Sanatçılar Birliği Başkanı Vitaliy Jenia, Apsnypress Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Bugün için Abhazya Sanatçılar Birliği’ne 14’ü ressam olmak üzere 68 sanatçı üye olarak bulunuyor. Üyelerimiz içerisinde yakın ülkelerde yaşayan ve çalışanlarımızda bulunuyor” dedi.

Vitaliy Jenia “Suhum Ressamlar Birliği 1939 yılında Suhum Sanat Okulu Öğretmenleri tarafından kuruldu. Abhaz Ressamlar 1940 yılında ilk resim sergilerini açtılar. Abhazya’lı sanatçılar 1947 yılında 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı anısına büyük bir sergi açtılar. Savaş sonrasında 70 yıllık süreç içerisinde güzel sanatlar alanında ulusal sanatçılarımız profesyonel ve hızlı bir biçimde gelişme göstermişlerdir. Ülkelerinin tanıtımı amacı ile yurt dışında da sergiler açmışlardır” dedi.

Vitaliy Jenia “Abhazya’lı sanatçılar 1992- 1993 Kurtuluş savaşından hemen sonra varolan bütün karmaşıklığa ve sorunlara rağmen verimli çalışmalarını sürdürdüler. Abhazya dışında Sochi, Krasnodar, Rostov-Na-Donu, Saratov, St. Petersburg, Moskova ve Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde sergiler açtılar. Sanatçılar birliği olarak, her yıl sanatçılarımızın ve yazarlarımızın çalışmaların teşvik etmek amacı ile ödüllü sergiler açıyoruz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.