RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 16:41:02 tarihnde eklendi. 615 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karabağ Parlamentosu Daimi Komite Başkanı Vahram Atanesyan

VAHRAM ATANESYAN "BATI - KOSOVA, RUSYA - ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA KONUSUNDAKİ KONUMLARINI BOZMAZLAR!"
Karabağ Parlamentosu Daimi Komite Başkanı Vahram Atanesyan 07/02/2011. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin Stepankert’ten bildirdiğine göre Dağlık Karabağ Parlamentosu Daimi Komite Başkanı Vahram Atanesyan’ Dağlık Karabağ Televizyonunda yaptığı konuşmada “AGİT için iki vektörlü bir organizasyon adı verilebilir: Batı bloğunun başında bulunan ABD, ve diğeri - Rusya, eski Sovyet sisteminden ayrılan ülkeler üzerinde hakimiyetini kurmak istiyor” dedi.

Vahram Atanesyan “ABD tarafı Kosova sorununu, Rusya tarafı da Abhazya ve Güney Osetya sorunlarını kısmen çözmüş görünüyorlar. Ancak ne Kosova, ne deAbhazya ile Güney Osetya hakkında tam teşekküllü bir devlet diyemeyiz, onlar BM’e üyesi devlet konumunda bulunmadıkları açık bir durumdur. Artık şu da bilinmlidir ki ne Batı tarafı Kosovakonusunda, ne de Rusya tarafı Abhazya ve Güney Osetya konusunda geriye adım atmazlar” dedi.

Vahram Atanesyan “Sorun hakkında genel prensipler açısından fiili bir durum olarak tanımlama yapılabilir. Sadece bu tür olaylar AGİT alanı bütününde güçler arasında herhangi bir sistemin denge sağlaması biçiminde onaylanabilir. Bizim konumumuza gelince – Artsaha’nın (Dağlık Karabağ - Regnum) uluslar arası toplum içerisnde bağımsızlığının tanınması. Azerbaycan’ın bu konuda ki siyasal ve yasal direnişi zaman içerisinde daralabilir” dedi

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.