RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 16:17:01 tarihnde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş ile söyleşi

SERGEY BAGAPŞ "GÜRCİSTAN, SAVAŞ TAZMİNATI OLARAK ABHAZYA'YA 13 MİLYAR DOLAR ÖDEMEK ZORUNDADIR
Bagapş ile söyleşi 31/01/2011. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş, İnternet Gazetesi  "Московские новости" (Moskova Haberleri) ile yaptığı söyleşide “Gürcistan Devleti 1992- 1993 savaşı sırasında oluşturmuş olduğu hasarın Tazminat tutarı olan 13 Milyar $’ ödemesi sonrasında Gürcistan halkı Abhazya’da bulunan mülkleri hakkında talep sahibi olabilirler” dedi.

Sergey Bagapş “Ben dün Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nda bulundum. Orada Gürcüler tarafından yazılmış hak talebi başvurusu gördüm: Bizler Rusya Federasyonu Vatandaşlık haklarına sahip bulunuyoruz, bizleri diğerlerinden farklı kılan pasaportumuz bulunuyor, Abhazya Devleti yönetimi dairelerimizi vermek ve oraya dönmemizi çözmelidir? Talebinde bulunuyorlar" dedi.

Sergey Bagapş “Bu soruyu soranların tamamı 1993 yılında savaş sonrasında Abhazya’yı terk edenlerdir ve bunların sorusuna yanıt vermek “çok basit”. Gürcistan savaş sırasında bizde tahribata yol açtı. Biz daha 1996 yılında Gürcistan’a bu tazminat tutarı hakkında talepte bulunduk, nasıl kendisi şimdi Güney Osetya Savaşı sırasında belirtmiş olduğu 21 – 22 Milyar $ talepte bulunduğu gibi. Bizler Gürcistan’dan Abhazya’da yarattığı hasar için 13 Milyar $ tazminat talebinde bulunduk. İşte Gürcistan bize bu tazminat talebimiz olan 13 Milyar $’ı öder, bizde sizlere bu konuların telafisi için hazır oluruz” dedi.

Abhazya’da mülk sahibi olan Rusların sorunları hakkında konuşan Sergey Bagapş “Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu tarafından oluşturulan ortak komisyon içerisinde Rus vatandaşlarının 46 sorunu gözden geçirildi, bunların içerisinden altısı haklı bulundu” dedi.

Sergey Bagapş “şimdi komisyon çalışıyor, ben bizim tarafın başında bulunuyorum, Rusya tarafında ise Rusya Federasyonu Büyükelçisi başkanlık ediyor, ayrıca Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Başsavcılık yetkilileri de bulunuyor. Biz başlangıç olarak 46 konuyu inceledik. Bunların içerisinde asılsız olanlar var,  bunları ayırıyoruz, hak ihlallerinin olup olmadığının tespit edilmesi için mahkemesi sürenler var. Altı olay hakkında haklılık talebi kabul edilenler var biz onlara yaşayacakları yerleri yada tazminatı vereceğiz. Açıkça söylemek gerekirse, şikayetçi olanların % 90’ının Abhazya’da yaşamak için gelmek istemiyor. Onlar evlerini almak ve çok iyi fiyatlar ile satmak istiyorlar” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.