RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 16:13:06 tarihnde eklendi. 568 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi bildirisi

GÜRCİSTAN, YENİ BAĞIMSIZ ÜLKELER OLAN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI İLGİ ALANI OLARAK GÖSTERMESİN
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi bildirisi 29/01/2011. REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada “28 Ocak 2011 Tarihinde BM Konseyi Cenevre’de yapılan toplantıda BM Üyesi ülkelerdeki insan haklarının evrensel periyodik haklar çerçevesinde ki değerlendirmede Gürcistan’ın insan hakları durumunu gözden geçirmesi ile ilgili olarak bildiri yayınladı.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Bildirgesi:

“BM tarafından yapılan incelemede Gürcistan’da yoğun insan hakları ihlallerinin yaşandığının belirlenmesi belgeye damgasını vurmuştur – inceleme sonucunda işkencenin, keyfi yasa uygulamalarının, bağımsız yargı organlarının bulunmadığı, ayrımcılık ve etnik azınlık haklarına karşı baskı oluşturulması, konuşma hakkı ve basın – yayın hakları vb özgürlüklerin kısıtlanmaları belgelenmiştir.

İncelemenin, Gürcistan ve Güney Osetya’da ki İnsan hakları durumunu araştıran “Rönesans” sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan araştırma arifesinde yapılması dikkat çekmiştir. Gürcü STK Temsilcileri tarafından, Gürcistan’da ciddi insan hakları ihlalleri ve Oset azınlığına karşı ciddi ayrımcılık ve insan hak ihlalleri yapıldığı belirtildi.

Gürcistan tarafından konseye sunulan ulusal raporda bir kez daha Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’da işgalci olarak bulunduğu iddiaları ile ülke içerisinde ki insan haklarına karşı uyguladığı eylemleri örtbas etmeye kalkmıştır. Gürcistan Devleti Yönetimi aynı zamanda iki yıl boyunca Abhaz ve Oset halklarına karşı uygulamış olduğu etnik temizlik politikaları hakkında sesiz kalmaktadır. Saakaşvili’nin 2008 yılında Güney Osetya Halkına karşı başlatmış olduğu saldırı konusunda bir şey söylenmiş değildir.

BM üyesi devletler, Rusya, Avrupa Birliği Ülkeleri, BDT, Gürcü tarafına karşı eylemleri hakkında sert tepki göstermiştir. Özellikle, etnik azınlıklara karşı yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılması, gerekse yargı bağımsızlığının korunması, işkence olayları ve güvenlik güçlerinin keyfi uygulamaları, kadın ve çocuk haklarının korunması vd insan hakları ihlalleri ile ilgili olarak ayrıntılı bir araştırma yapılması kararlaştırılmıştır.

Uluslar arası toplum tarafından yapılan çalışma sonucunda Gürcistan’da temel hak ve özgürlüklerin yaygın bir biçimde ihlale uğradığını ve kötüye kullanıldığı gibi ciddi sorunların olduğunu gördük. Gürcistan Devleti Yönetimi bu sorunlarını çözmek zorundadır ve yen bağımsız devletler olan Abhazya ve Güney Osetya’yı kendi ilgi alanları gibi göstermesinler.”

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.