RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 10:31:03 tarihnde eklendi. 859 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devlet Başkanları Sohum'da buluştular

ABHAZYA-GÜNEY OSETYA VE PREDNESTORİYA DEVLET BAŞKANLARI SUHUM'DA BULUŞTULAR.
Devlet Başkanları Sohum'da buluştular 04-05 Kasım 2007 Tarihleri arasında Abhazya’nın Başşehri Suhum’da Abhazya, Güney Osetya ve Predestoriya Devlet Başkanları ülkeleri ile ilgili glişmeleri görüşmek üzere bir araya geldiler.

04/ kasım 207 tarihi  sabah saat 10:00 da üç ülkenin devlet başkanları ve delegeler bir araya geldiler. Saat 15:00 da “Ülkelerin Hakları ve Demokrasi” toplantısını başlattılar. Toplantı sonunda üç ülke devlet başkanı Toplantı sonuç bildirgesini imzaladılar. Abhazya Devlet başkanı Sergey BAGAPŞ Toplantının açılış konuşmasında “ülke devlet başkanları daha önce toplanmak için hazırlıklar yapmıştı. Ancak çeşitli gelişmeler yüzünden ertelenmek zorunda kaldı. Bugün için gerekli koşullar var ve buluşmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sergey BAGAPŞ; üç devlet başkanının gelişmeler karşısında birlikte hareket etmelerini takdirle karşıladığını belirterek “Abhazya, Güney osetya ve Prednestoriya Dışişleri Bakanları bir sorunun çözümü ve devlet başkanlarının arasındaki ilişkileri düzenleme çalışmalarını başarı ile gerçekleştirmişlerdir ve bu çalışmalarında ötür onlara teşekkür ediyorum” ded

Sergey BAGAPŞ; “Gürcistan, Askeri güçlerinin sayısını ve silahlanmayı arttırarak bütün Kafkasya’yı tehdit ediyor.” Diyerek son yıllarda kendi ülke gücünün üzerinde ve Kafkasya bölgesinde bulunan komşularını da tehdit edecek bir biçimde silahlandı” diyerek konunun öneminin altını çizdi.

S. BAGAPŞ; “Abhazya-Gürcistan ve Güney Osetya-Gürcistan Sorunlarının çözümü için silahların kullanılması ihtimal dahilindedir. Gürcistan’ın  yetersiz bir devlet yapılanmasına sahip olduğu herkes tarafından görülmektedir. Gürcistan Devletindeki bu dengesiz yapılanma ülkelerinde sürekli olarak yapılan “yalancı devrimler” ile ayakta tutulmaya çalışılıyor.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Toplantı sonucunda üç ülke devlet başkanı sonuç bildirgesini imzalayarak toplantıyı sona erdirdiler.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.