RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 15:36:04 tarihnde eklendi. 984 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Deprem merkezi Gürcistan

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DA HİSSEDİLEN DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ GÜRCİSTAN
Deprem merkezi Gürcistan 19/01/2011. Abhazya Cumhuriyeti’nde bugün öğle saatlerinde saat 12:20’de Richter ölçeğine göre 2,6 şiddetinde deprem yaşandı. Deprem sırasında hiçbir kimse yaralanmadı. Deprem, özellikle çok katlı binaların üst katlarında şiddetli bir biçimde hissedildi.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Sismoloji Bölüm Başkanı Levard Bartsız “Abhazya Cumhuriyeti’nde herhangi bir sismik laboratuar bulunmadığından dolayı depremin şiddeti konusunda Sochi’de bulunan sismologlardan bilgi alındı. Bizler depremin şiddetinin 2,5’u geçmediğine inanıyoruz” dedi.

Bugün için Abhazya’da herhangi bir sismik laboratuar bulunmuyor. 1992 – 1993 Abhazya – Gürcistan Savaşı öncesinde Suhum’un Eshera Bölgesinde bulunan Rus Askeri Üssünde bulunan sismik gözlem istasyonu savaş sırasında kaldırıldı.

ITAR – TASS Haber ajansının bildirdiğine göre bugün saat 12:17 sıralarında (Moskova Saati) Gürcistan’ın  Batı Batısında bulunan Van Bölgesi’nde 5,8 şiddetinde deprem yaşandı. Gazetecilerin Gürcistan Sismoloji Merkezi’nden aldığı bilgiye göre 12 Rihter Ölçeğine göre ölçülen kuvvet deprem merkezinde 7 ölçeğinde hissedildi.

Deprem merkezinde yerleşim alanı bulunmadığı için herhangi bir hasar yaşanmadı. Deprem Merkezine yakın olan Van yerleşim bölgesinde ise deprem şiddetli hissedildi. Deprem ile ilgili olarak herhangi bir yıkım haberi gelmedi. Bölge merkezinden net haberler daha alınamadı.

REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen haberde Gürcistan’ın Batı bölgesinde yaşanan deprem Abhazya Cumhuriyetinin Dışında Güney Osetya Cumhuriyeti’nde de hissedildi. Güney Osetya’nın Başşehri Tsinval’de deprem sırasında şiddetli olarak sarsıldı. İnsanlar evlerinden ve iş merkezlerinden dışarıya çıktılar. Şehirde evlerin içerisinde ki eşyalar devrildi, iletişim hatlarında kesintiler yaşandı. Güney Osetya Acil Yardım Merkezi tarafından “Deprem Güney Osetya’da çok şiddetli hissedildi, ancak depremden dolayı binalarda hasar olmamıştır ve yaralanma olmamıştır” açıklaması yapıldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.