RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 15:33:46 tarihnde eklendi. 629 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanı Maksim Gvindjiya'dan açıklama

MAKSİM GVİNDJİYA "GELECEKTE Kİ AVRUPA ABHAZYA İLE İLİŞKİ KURMAYA HAZIR OLACAKTIR
Abhazya Dışişleri Bakanı Maksim Gvindjiya'dan açıklama 17/01/2011. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Maksim Gvindjiya, Abhazya Devleti Televizyonu’na yaptığı açıklamada “Avrupa Birliğinin, Abhazya ile “Bağımsızlığı Tanınmadan” ilişki kurma biçiminde formüle edilen girişimini şüpheli görmekteyiz. Biz, Gürcistan tarafından uygulanan sözde topraklarının işgal altında bulundurulduğunu açıklayan stratejisini örtme girişiminden başka bir özel herhangi bir siyasi açıklamalar dışında bir şey göremiyoruz” dedi.

Maksim Gvindjiya “Bizler Avrupa Birliği ile ilişki kurmaya hazırız, eğer ilişkiler Gürcistan üzerinden olmayacaksa. Bizler Avrupa Birliği ile Gürcistan üzerinden ilişki kurmayacağız” vurgulamasında bulundu.

Maksim Gvindjiya “Gelecekteki Avrupa, Abhazya ile uygar düzeyde ilişki kurmaya hazır olacaktır ve Batı Abhazya’nın bağımsızlığının tanınmasına karşı olan tavrını değiştirecektir. Şimdilik Batı’dan Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması ile ilgili olarak güçlü sinyaller almıyoruz. Üzülerek belirtmek isterim ki Avrupa, Abhazya ile olması gerektiği gibi ilişki kurmaya hazır değil” dedi.

Maksim Gvindjiya “Ancak, gerçeklerin bu kadar uzun bir süre göz ardı edilmesi mümkün değildir, bu sonsuza kadar süremez. Abhazya var olan gerçekleri çok iyi anlamaktadır.  Batı ve Avrupa’nın Abhazya’nın bağımsızlığını tanımaları bizim sorunumuz değil onların sorunudur” vurgulamasında bulundu.

Maksim Gvindjiya “2010 yılı başarılı ve verimli bir çalışma dönemi olmuştur. Bizler, ortaklarımız, dost ve müttefiklerimiz ile olan ilişkilerimizi güçlendirdik. Rusya Federasyonu ile 30’un üzerinde ikili anlaşmalar imzaladık. Bizler ayrıca Latin Amerikalı ortak ve dostlarımız olan Nikaragua ile Venezuela’yla sözleşme ve anlaşmalar imzaladık” dedi.

Maksim Gvindjiya “Özellikle bu yıl Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerin devlet başkanlarının ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile Abhazya’yı ziyaret etmelerini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl, yaz başında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş’ın Venezuela ve Nikaragua’yı ziyareti Latin Amerika ile olan ilişkileri güçlendirdi. Sergey Bagapş’ın Latin Amerika’yı ziyareti sadece 2010 tarihi için değil, tüm Abhazya tarihi için önemeli bir olaydır. Bugün için Abhazya’nın Nikaragua ve Venezuela ile önümüzdeki süreç içerisinde birlikte oluşturabileceğimiz ilginç projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.